Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriška nagrada za Davida Sipoša

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 17. 12. 2019 / 11:23
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2019 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriška nagrada za Davida Sipoša

David Sipoš je bil na ameriškem filmskem festivalu izbran za najboljšega režiserja v kategoriji kratkega filma.

Medtem ko Studio Siposh v filmu Tihi večeri predstavlja življenje in delo praprastrica režiserja Davida Sipoša Franca Ksaverja Meška, pa je film Srce se ne boji, ki ga je prav tako ustvaril Studio Siposh, požel nagrado v Združenih državah Amerike.

Drugi filmski festival, imenovan God Country Family (Bog, dežela, družina) je bil v katergoriji za najboljšega režiserja kratkih filmov nagrajen David Sipoš. Festival je potekal od 6. do 8. decembra v zvezni državi Wisconsin.



Krščanski filmski festival God Country Family je namenjen slavljenju in prikazovanju filmov o veri, družinskih filmov in filmov, ki odslikavajo tradicionalne vrednote.

Tretja ameriška nagrada

To je že tretja ameriška nagrada za režiserja Davida Sipoša. Dve je prejel za film Goreči škof o škofu Vovku: jeseni 2017 je na filmskem festivalu Christian Family Film Festival v Ellingtonu prejel prvo nagrado v kategoriji dokumentarnih filmov, januarja 2018 pa je iz ZDA prišla novica, da je film po mnenju občinstva in žirije prejel prvo nagrado na krščanskem filmskem festivalu. »Film je na mednarodnem festivalu v ZDA pometel s konkurenco, žirija in publika so ga izbrali za najboljšega, « je na družbenih omrežjih zapisal Sipoš. Posebno omembo so dobile tudi animacije, naredila sta jih Vid Planinc in Rok Malovrh.

Čestitamo!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh