Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriška nevesta za švicarskega gardista

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 07. 2015 / 08:54
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriška nevesta za švicarskega gardista

Papež Frančišek je paru naročil, »naj imata veliko otrok«.

Stara je bila 29 let in preden bi jih dopolnila 30, si je želela videti Italijo.



In tako je Miranda Emde prepričala svojo mater, Martho, naj se ji pridruži na potovanju. Oktobra 2013 sta si tri tedne ogledovali Rim, Milano, Benetke in Assisi. Miranda se je zaljubila v Rim. Ko je bila tam, se je vsak dan udeležila bogoslužja v baziliki sv. Petra – in se kar ni hotela vrniti domov.

Dan pred odhodom v rodno Kalifornijo se je Miranda nečesa domislila. »Še vedno sem samska. Kaj, če bi pol leta živela tukaj, v Rimu, in storila kaj za Vatikan?« Z mamo sta malce povpraševali, vendar jima v nekaj urah ni uspelo dognati, kako priti do službe pri Svetem sedežu. Miranda je hotela že vse skupaj opustiti. Mama pa ji je predlagala, naj vendarle poskuša priti do kakšne informacije in naj preprosto nagovori enega izmed švicarskih gardistov.

Po Mirandinih besedah je mama zelo prepričljiva, zato ji je prisluhnila in stopila do Jonathana Binaghija, švicarskega gardista, se predstavila in mu zaupala svojo željo.

Govorila sta le nekaj minut, saj se je moral Jonathan posvetiti tudi drugim obiskovalcem, bil pa je izjemno ustrežljiv in ji je posredoval podatke ljudi, ki bi ji lahko pomagali pri iskanju službe. Miranda je dobila občutek, da se želi še pogovarjati in ob koncu ji je dejal: »Ob osmih končam s službo. Se lahko srečava ob večerji?« Zavrnila ga je, ker se je zgodaj zjutraj naslednjega dne z letalom vračala domov. Jonathan ji je zaupal svoje kontaktne podatke.

Ustrežljivi švicarski gardist je na Mirando napravil precejšen vtis in začutila je, da je med njima preskočila iskrica. Ko sta z mamo odšli, ji je v šali dejala: »Mislim, da sem se pravkar zaljubila! Imam kaj možnosti?«



Po vrnitvi v ZDA sta si z Jonathanom pričela dopisovati z elektronsko pošto. Njuna komunikacija ni bila redna, začutila pa sta močno medsebojno povezavo. Elektronska sporočila so se prelevila v telefonska in nazadnje v pogovore. Miranda se je ves čas predajala Božji volji in nenehno prosila Boga, naj jo usmerja.

Aprila 2014 se je v Rimu udeležila slovesnosti ob kanonizaciji Janeza Pavla II., nato pa sta z Jonathanom preživela skupen teden. Za skupino, s katero je potovala, je uredil zasebne oglede rimskih in vatikanskih znamenitosti. Med tem druženjem sta si izpovedala svoja čustva in Miranda je bila prepričana, da je »pravi«. V pogovorih sta razpravljala tudi o resnih življenjskih temah, kot sta vera in družinsko življenje.

Miranda se je še večkrat vrnila v Rim, ko pa je obiskala Jonathonovo družino v Švici, so se začele tudi priprave na poroko. Udeležila sta se zasebnega bogoslužja s papežem Frančiškom in sveti oče je Jonathanu dejal, da jima želi »čudovito družino in veliko otrok«.

Jonathan je Mirando v Ameriki obiskal v letošnjem maju. Očeta je prosil za njeno roko, obenem pa je pričel z iskanjem zaposlitve, saj je zapustil vrste švicarskih gardistov. Eden izmed pogojev za opravljanje službe je namreč neporočenost.

Mirando je zasnubil 16. maja. Kot pripoveduje bodoča nevesta, so z njuno zaroko uslišane njene molitve k sv. Ani, zavetnici samskih žena, ki naj bi pomagala pri iskanju življenjskega sopotnika. Jonathana je spoznala šest mesecev po tem, ko je molila devetdnevnico k sv. Ani.

Miranda in Jonathan se poročita 17. oktobra v rimski cerkvi sv. Katarine. Obred bo opravil kardinal Raymond Burke, naslednji dan pa se bosta mladoporočenca udeležila še bogoslužja s papežem Frančiškom.

Boljše od vsake pravljice!

Povzeto po: www.ncregister.com
Foto: NCRegister

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh