Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriške Cerkve napovedujejo proteste zaradi družinskega načrtovanja

Objava: 22. 03. 2012 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriške Cerkve napovedujejo proteste zaradi družinskega načrtovanja

Jutri se bodo protestniki zbrali v stodevetindvajsetih ameriških mestih, na shodih pričakujejo tudi šestnajst katoliških škofov.

Krščanski varuhi življenja v Združenih državah Amerike so za jutrišnji dan po vsej državi napovedali proteste proti predvideni reformi o družinskem načrtovanju. Proteste načrtujejo v stodevetindvajsetih ameriških mestih, na shodih pa pričakujejo tudi šestnajst katoliških škofov, kot poročanje na spletni strani "LifeSiteNews" povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress.

Protest bo usmerjen proti nameri ameriške zvezne vlade, da kontracepcijska sredstva in sterilizacijo uvrsti na seznam obveznih uslug zdravstvenega varstva, kar bi veljalo tudi za vse ustanove pod okriljem Cerkva in verskih skupnosti. Novi predpis naj bi bil del reforme zdravstvenega sistema, ki je eden izmed ključnih projektov ameriškega predsednika Obame.

Vlada je minuli teden napovedala devetdesetdnevni rok, v katerem naj bi razpravljali o omenjenem predlogu. Predsednik Obama bo vztrajal pri odločitvi, da je vsem zaposlenim omogočeno brezplačno načrtovanje družine. Poleg tega naj bi zdravstvena reforma zajela tudi vse študente. Katoliški kritiki pri tem grajajo dejstvo, da bi to veljalo tudi za vse cerkvene univerze.

Katoliški škofje reformo večinoma zavračajo. Ameriška škofovska konferenca je ustanovila ad hoc komisijo, ki naj bi se ukvarjala s predlaganimi zakonskimi spremembami, predvsem tistimi, ki niso v skladu s katoliškimi vrednotami.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh