Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški demokrati se v svojem programu ponovno sklicujejo na Boga

Objava: 10. 09. 2012 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški demokrati se v svojem programu ponovno sklicujejo na Boga

Za vrnitev stare formulacije besedila si je prizadeval tudi predsednik Obama; po republikanski konvenciji se je newyorški nadškof kardinal Dolan udeležil tudi srečanja demokratske stranke.

Po javnih protestih so ameriški demokrati del besedila iz svojega strankarskega programa, v katerem se sklicujejo na Boga, po kratkotrajnem črtanju ponovno umestili v uradno strankarsko listino. Minuli teden so pristojni člani stranke na zasedanju v ameriški zvezni državi Severna Karolina z glasovanjem odločili, da v program vrnejo staro formulacijo iz leta 2008, za kar si je po navedbah tamkajšnjih medijev prizadeval tudi ameriški predsednik Barack Obama.

Demokrati so iz besedila brisali sklicevanje na ‘od Boga darovane talente’ v povezavi s poklicem in imenovanje Jeruzalema kot izraelske prestolnice. Že po razgibanem glasovanju minuli teden, ki ga je bilo potrebno dvakrat ponoviti, je bilo med člani stranke slišati vzlike neodobravanja. Predvsem predstavniki republikanske stranke so ostro obsodili spremembe v besedilu programa demokratov.

Ob zaključku se je konvencije ameriških demokratov v Severni Karolini udeležil tudi newyorški nadškof kardinal Timothy Dolan, ki je teden dni pred tem poskrbel za skupno molitev na strankarskem zborovanju republikancev v Tampi na Floridi. Opazovalci so v njegovem dejanju videli podporo katoliške Cerkve predsedniškemu kandidatu republikancev Mittu Romneyu, zato je kardinal Dolan svojo udeležbo na zborovanju ponudil tudi demokratski stranki.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh