Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški katoličani molijo za predsednikovo spreobrnjenje

Objava: 20. 02. 2009 / 10:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški katoličani molijo za predsednikovo spreobrnjenje

V sredo, ko je ameriški predsednik Obama prispel v Meso v Arizoni, kjer naj bi razglasil 787 milijard dolarjev vredni zakon o gospodarski stimulaciji, ga je tam pričakala skupina okoli 200 katoličanov, ki so molili na ulici. Njihova molitev je bila namenjena predsedniku, da bi spremenil svoje stališče o podpori izredno liberalnemu zakonu o splavu (t.i. FOCA, Freedom of Choice Act).

Tričetrturno molitveno vigilijo je vodil p. Jack Spaulding, župnik katoliške Cerkve sv. Timoteja. Povedal je, da je to enkratna priložnost, ko lahko katoličani udejanijo svojo vero in na miren način, z molitvijo, izrazijo svoje prepričanje, da mora vsakdo, tudi predsednik države, spoštovati svetost slehernega človeškega življenja, še posebej nerojenega.

Sporočilo molitvene skupine predsedniku bi bilo, da je ‘človeško življenje vredno veliko več kot gospodarstvo’.

Zakonu o splavu nasprotujejo katoličani po vsej Ameriki, saj predvideva korenito spremembo zakona iz leta 1973 z že tako minimalnimi omejitvami. Po novem zakonu bi bile celo katoliške bolnišnice obvezane opravljati splav.

Ameriška škofovska konferenca je organizirala kampanjo poštnih razglednic, s katero želi spodbuditi zakonodajalce, naj ne podprejo zakona o splavu. Poslanih je bilo že več sto tisoč razglednic ‘v podporo življenju’.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh