Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški predsedniški kandidat Santorum zagovarja domače šolanje

Objava: 16. 03. 2012 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški predsedniški kandidat Santorum zagovarja domače šolanje

Kandidat v boju za naslednjega ameriškega predsednika, ki ga podpira tudi del ameriških katoličanov, ima veliko možnosti za zmago na naslednjih strankarskih volitvah.

Rick Santorum, eden izmed republikanskih kandidatov v bitki za novega predsednika Združenih držav Amerike, zagovarja princip domačega šolanja (Home Schooling). Santorum, ki ga podpira tudi del ameriških katoličanov, ima veliko možnosti za zmago na naslednjih strankarskih volitvah v zveznih državah Mississippi in Alabama na jugu Združenih držav. V predvolilnem boju bi tokrat lahko prehitel svoja tekmeca Newta Gingricha in Mitta Romneya.

Santorum je v neki televizijski oddaji izrazil kritiko zaradi stalnih napadov na ljudi, ki se zavzemajo za konzervativne krščanske vrednote in dejal, da občuduje vsakogar, ki si ‘drzne svoje otroke doma poučevati o veri’.

Voditelj oddaje je Santorumu očital, da svoje otroke zapira ‘v krščansko šolo Korana’, svojo dnevno sobo, da se v zunanjem svetu ‘ne bi okužili z virusom razuma’. Nobeno naključje ni, da se je drevo, s katerega je bilo prepovedano uživati sadove Adamu in Evi, imenovalo ‘drevo spoznanja’. Santorum je dejal, da bi se v uporabi lastnega razuma in logike z voditeljem oddaje mirno pomeril tudi njegov dvanajstletni sin.

Vatikanski časnik ‘L’Osservatore Romano’ je pred nekaj tedni javno podprl kandidaturo Santoruma na naslednjih ameriških volitvah. V časniku so med drugim izpostavili podatek, da je Santorum oče osmih otrok (eden izmed sinov je umrl leta 1996, dve uri po rojstvu) in vnuk nasprotnika fašizma in severnoitalijanskega Trentina, ki je emigriral v Združene države Amerike. Santorum se v svojem volilnem boju osredotoča na temi vere in družine.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh