Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški škofje odprli spletno stran o zdravstveni reformi

Objava: 18. 08. 2009 / 08:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški škofje odprli spletno stran o zdravstveni reformi

Temelj zdravstvene reforme naj bo človekovo dostojanstvo

V Združenih državah Amerike se nadaljuje razprava o zdravstvenem varstvu, ameriški katoliški škofje pa so ob tem odprli spletno stran, s katero želijo razširiti podporo za ‘resnično vsesplošno uporabno’ politiko zdravstvenega varstva, ki bi predvsem spoštovala človekovo dostojanstvo.

Spletna stran na naslovu portala Ameriške škofovske konference vsebuje pisma škofov ameriškemu kongresu, video posnetke, statistične podatke, najpogostejša vprašanja, ter povezave za stik z ameriškimi kongresniki.

V svojih pismih škofje kritizirajo preveliko dostopnost splava in izražajo svojo skrb glede socialnega vidika zdravstvene reforme. Na video posnetkih si lahko uporabniki ogledajo pojasnila stališč ameriških škofov o zdravstveni reformi in kako vprašanje splava vpliva na razpravo o spremembi predpisov zdravstvenega varstva.

Na spletni strani lahko najdemo tudi statistične podatke o katoliškem zdravstvenem varstvu v Združenih državah Amerike, kjer tenutno razpolagajo s 624 katoliškimi bolnišnicami, 164 ustanovami za domačo zdravstveno oskrbo in z 41 hospici.

Spletno stran si lahko ogledate na naslovu

http://www.usccb.org/healthcare/

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh