Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški škofje razjasnjujejo stališča do Bidnove politike

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 03. 2021 / 10:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2021 / 15:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ameriški škofje razjasnjujejo stališča do Bidnove politike

Ameriški škofje razjasnjujejo stališča do Bidnove politike

Nadškof Gomez napovedal pisno sporočilo novemu ameriškemu predsedniku.

FOTO: Vatican Media

Delovna skupina pri Škofovski konferenci Združenih držav Amerike za odnose Cerkve v ZDA z novim predsednikom Joejem Bidnom je pred dnevi predstavila svoja priporočila. V memorandumu je predsednik škofovske konference, losangeleški nadškof Jose Gomez, napovedal, da bo predsedniku Bidnu napisal pismo, v katerem bodo natančno razdelana sporna poglavja njegove politike, pa tudi tista, s katerimi se ameriški škofje v celoti strinjajo.

Po mnenju škofov na prednostnem seznamu žgočih vprašanj vsekakor izstopa »nenehna krivica splava«, je pojasnil nadškof Gomez. Če je izstopajoča, je poudaril losangeleški nadškof, pa to še ne pomeni, da je tudi edina. Cerkev je globoko zaskrbljena tudi glede drugih groženj človeškemu življenju, kot so recimo smrtna kazen, politika priseljevanja, rasno razlikovanje ali nepravilnosti v kazenskem pravu.

Cerkev, katoliški politiki in vprašanje splava

Delovna skupina se ukvarja tudi z vprašanjem, kakšen naj bi bil odnos Katoliške cerkve do katoliških politikov, ki cerkvenemu nauku nasprotujejo pri pomembnih vprašanjih, kot je recimo vprašanje splava. Nekateri ameriški škofje so sicer dejavnega katoličana Bidna že pred izvolitvijo na predsedniški položaj ostro kritizirali zaradi njegove podpore ženskam pri svobodni izbiri na področju splava.

Omenjeno delovno skupino pri Škofovski konferenci ZDA so škofje ustanovili novembra lani na rednem jesenskem zasedanju, vodi pa jo nadškof iz Detroita, Allen Vigneron.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh