Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški srednješolci pomagajo žrtvam orkana

Objava: 07. 04. 2009 / 09:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški srednješolci pomagajo žrtvam orkana

‘Pridi in bodi moja luč,’ je Gospod pred več kot 50 leti poklical mater Terezijo. Podoben klic je minuli teden, v času spomladanskih počitnic, zaslišalo sedemnajst dijakov in štirje odrasli s Srednje šole škofa Machebeufa v Denverju (zvezna država Kolorado), naj svoj prosti čas darujejo pomoči potrebnim z otoka Galveston v Texasu. Otok na jugozahodni obali druge največje ameriške zvezne države je sredi lanskega septembra močno prizadel orkan Ike in povzročil vsesplošno opustošenje, kakršnega v zgodovinskem mestecu ne pomnijo od leta 1900.

Počitniško-delovna odprava je vsebovala uravnoteženo mero dela in molitve: dijaki so vsak dan molili zornice in večernice, skupaj obiskovali sveto mašo, okoli sedem ur dnevno pa so posvetili delu na različnih prizoriščih. Ves teden so hodili od hiše do hiše in pospravljali, čistili drevesa in ruševine, obnavljali, gradili in pleskali.

P. Paul Kostka, srednješolski učitelj in vodja katehetov na omenjeni šoli, je pripomnil, da mu je bilo v celem tednu najbolj všeč, ko so mladi mamici na novo postavili od orkana do tal porušeno bivališče.

Alex Gomez, eden izmed odraslih spremljevalcev, pa je bil navdušen nad tem, kako žrtve orkana vdano sprejemajo svojo usodo. Zdelo se mu je neverjetno, da so ljudje, ki so toliko časa trpeli in toliko izgubili, lahko tako veseli, gostoljubni in polni upanja.

V tednu ‘delovnih počitnic’ je dijakom in njihovim spremljevalcem gostoljubje nudila Katoliška šola sv. Patrika.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh