Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Andreja Zakonjšek Krt z adventnimi in božičnimi pesmimi v Malečniku

Objava: 21. 12. 2021 / 13:01
Oznake: Božič, Dogodek
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2021 / 13:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Andreja Zakonjšek Krt z adventnimi in božičnimi pesmimi v Malečniku
Andreja Zakonjšek Krt in dr. Sebastijan Valentan. FOTO: FB Župnija sv. Peter pri Mariboru - Malečnik

Andreja Zakonjšek Krt z adventnimi in božičnimi pesmimi v Malečniku

Župnija sv. Peter pri Mariboru – Malečnik se v adventnem času zelo dejavno pripravlja na Kristusov prihod.

Tako so tri zaporedne petke ob zakurjeni lončeni peči v Glaserjevem salonu v Malečniku prebirali adventno-božične zgodbe za otroke, minulo soboto pred 4. adventno nedeljo, na pragu božiča, pa so, ravno tako v letos poleti odprtem Glaserjevem salonu z galerijo, izvedli koncert najlepših adventnih in božičnih pesmi.

Koncert prvakinje mariborske opere

Skupaj z možem in sinom, Primožem in Vidom Krtom, je nastopila ena najprepoznavnejših opernih pevk pri nas, prvakinja mariborske opere, sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, ki bo februarja prihodnje leto, na predvečer kulturnega praznika, prejela nagrado Prešernovega sklada za vrhunske umetniške dosežke.

Andreja Zakonjšek Krt je ena najprepoznavnejših opernih pevk pri nas in prejemnica nagrade Prešernovega sklada. FOTO: FB Župnija sv. Peter pri Mariboru - Malečnik

Spomini so se vračali v otroštvo

»Ob topli lončeni peči in skladbah Hugolina Sattnerja, Charlesa Gounoda, Johannesa Brahmsa in Avsenikove 'Zvezde na nebu žare' so se spomini marsikomu vrnili v otroštvo na obhajanje najlepšega družinskega praznika,« je po koncertu sporočil dr. Sebastijan Valentan, župnijski upravitelj Župnije sv. Peter pri Mariboru – Malečnik.

Prvič jaslice v betlehemski votlini na trgu

Koncert je bil, kot je še sporočil dr. Valentan, duhovna priprava na skorajšnji prihod Kristusovega rojstva, ki ga bodo v Malečniku prvič obeležili s postavitvijo jaslic v betlehemski votlini na trgu, jaslice pa si bo mogoče ogledati tudi v obeh cerkvah in na nekaterih drugih mestih.

10 jaslic sveta

»V Glaserjevem salonu z galerijo pa bo od božiča dalje razstava '10 jaslic sveta'. Praznično vzdušje na trgu pred župnijsko cerkvijo bo v polnosti zaživelo na sveti večer, ko bodo lučke prižgali še na oknih župnišča in cerkve, na zvoniku pa bo zasvetila zvezda repatica velikanka,« je še sporočil dr. Sebastijan Valentan.

Kupi v trgovini

Božična zgodba (tv)
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh