Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angelus: po COP26 poziv politikom k takojšnjemu ukrepanju

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 11. 2021 / 16:22
Oznake: Cerkev, Molitev, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2021 / 16:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angelus: po COP26 poziv politikom k takojšnjemu ukrepanju
Papež priporoča, naj si pri pomembnih odločitvah vedno predstavljamo, da že stojimo pred Jezusom, na pragu večnosti FOTO: Vatican Media

Angelus: po COP26 poziv politikom k takojšnjemu ukrepanju

Papež Frančišek je po koncu zasedanja podnebne konference COP26 v Glasgowu vse udeležence pozval k takojšnjemu ukrepanju.

Vse odgovorne na političnem in gospodarskem področju spodbuja, naj se pogumno soočijo z udejanjanjem sprejetih ukrepov, je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal med današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu. Obenem je vsakega posameznika pozval, naj skrbi za zaščito podnebja in »naš skupni dom« - predvsem s pogledom, uprtim v revne in najbolj potrebne pomoči.

FOTO: Vatican Media

Vse mine, le Božja beseda ostane

V nagovoru pred opoldansko molitvijo je papež spomnil na minljivost vseh stvari. Spomnil je, da na koncu ostane le Božja beseda, zato je po njegovem mnenju modro, da svoje življenje gradimo na tem trdnem temelju. Zatrdil je, da tudi dobrota nikoli ne mine, »dobro ni nikoli izgubljeno, dobro ostane za vedno«.

Sveti oče priporoča, naj si pri pomembnih odločitvah vedno predstavljamo, da že stojimo pred Jezusom, na pragu večnosti. S tem pogledom bi morali sprejeti odločitev za današnji dan. To ni najpreprostejša pot, zagotovo pa je najboljša, zagotavlja papež.

Nalaganje
Nazaj na vrh