Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angelus s papežem: na poti življenja nismo sami [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 08. 2023 / 13:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2023 / 13:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angelus s papežem: na poti življenja nismo sami [VIDEO]
Papež je kristjane povabil, naj obnovimo svoje zaupanje v Gospoda. FOTO: Vatican Media

Angelus s papežem: na poti življenja nismo sami [VIDEO]

Papež Frančišek je med današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu vse kristjane povabil, naj obnovimo svoje zaupanje v Gospoda ter gojimo Njegovo navzočnost z besedo in zakramenti.

Sveti oče je v nagovoru izhajal iz današnjega evangeljskega odlomka (Mt 16,13-20), v katerem Jezus vpraša učence: »Kaj pravijo ljudje, kdo je Sin človekov?« Po papeževih besedah, poroča spletni portal Vatican News, je to vprašanje, ki naj si ga zastavljamo tudi sami.

Kristus ni spomin na preteklost, temveč je Bog sedanjosti.

Papež je zbrane vernike opozoril, da Jezusa na splošno vidimo kot »velikega učitelja, nekoga posebnega: dobrega, pravičnega, doslednega, pogumnega …« Toda, je nadaljeval Frančišek, za Jezusa to ni dovolj, saj On ni zgolj oseba iz zgodovine, prerok iz preteklih dni: On je danes tu, za nas, On je Bog, ki nam je blizu! Kristus ni spomin na preteklost, je zatrdil papež, temveč je Bog sedanjosti.


Kristus je Bog sedanjosti

Jezus, je dodal sveti oče, je živ in nas spremlja: »On nam stoji ob strani, ponuja nam svojo besedo in svojo milost, ki nas razsvetljujeta in osvežujeta na naši poti.«

Kristus je z nami, da nam pomaga na naši poti skozi življenje, kot je to storil s Petrom in drugimi učenci.

Nikoli nismo sami

Papež je vernikom zagotovil, da na poti življenja nikoli nismo sami, in pojasnil, da je Kristus z nami, da nam pomaga na naši poti skozi življenje, kot je to storil s Petrom in drugimi učenci.

V današnjem evangeliju je Peter tisti, ki to razume in po milosti v Jezusu prepozna »Kristusa, Sina živega Boga«, ne lik iz preteklosti, ampak Kristusa, torej Odrešenika, »Sina živega Boga, ki je postal človek in je prišel delit veselje in napore na naši poti«.

Papež pozdravlja romarje, zbrane na Trgu sv. Petra. FOTO: Vatican Media

Z Jezusom ob strani ni nič nemogoče

Papež Frančišek je dejal, da če se včasih »vrh krščanskega življenja zdi previsok, pot pa prestrma«, se ozrimo na Jezusa, ki hodi ob nas, sprejema naše šibkosti, deli z nami naše napore ter naslanja svojo trdno in nežno roko na naša šibka ramena.

Z Jezusom tisto, kar se nam samim zdi nemogoče, ni več tako!

»Z njim v bližini se obrnimo tudi drug k drugemu in obnovimo svoje zaupanje: z Jezusom tisto, kar se nam samim zdi nemogoče, ni več tako!« je sklenil sveti oče in kristjane povabil, naj obnovijo svoje zaupanje vanj, gojijo njegovo navzočnost z besedo in zakramenti ter se mu pustijo voditi skupaj s svojimi brati in sestrami, v skupnosti.

Nalaganje
Nazaj na vrh