Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angleška škofija primorana oddajati otroke v posvojitev istospolnim parom

Objava: 04. 05. 2011 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Angleška škofija primorana oddajati otroke v posvojitev istospolnim parom

Če ne bo spoštovala odločitve sodišča, bo morala katoliška agencija za posvojitve zapreti svoja vrata.

Katoliška agencija za posvojitve v britanskem Leedsu, ‘Catholic Care’, je primorana pri posredovanju otrok enakopravno obravnavati tudi istospolne pare. Kot je minuli teden poročal britanski časnik ‘The Guardian’, je tako odločilo sodišče po dve leti trajajočem pravnem sporu. Po odločitvi sodišča v škofijski agenciji tako ne bodo več smeli upoštevati lastnih meril, po katerih bi bili istospolni pari deležni različne obravnave.

Škof iz Leedsa, Arthur Roche, je pred sodiščem potrdil, da bo agencija izgubila precej denarne podpore, če bo prisiljena otroke oddajati tudi istospolnim parom. Sodnikom se to ni zdel dovolj utemeljen argument za drugačno razsodbo. Po navedbah sodišča nekateri katoličani podpirajo tudi takšne agencije.

Sodišče je še izreklo mnenje, da bi zaprtje katoliške agencije za posvojitve sicer pomenilo ‘izgubo za celotno družbo’, vendar se kljub temu želijo izogniti tveganju ‘škode, ki bi nastala pri diskriminaciji istospolno usmerjenih parov’.
Škof Roche je dejal, da zaradi te razsodbe trpijo predvsem otroci. Po njegovih besedah mora biti zagotovljeno, da cerkvena ustanova ‘morebitne posvojitelje na prevzem otroka pripravi v skladu s temeljnimi vodili katoliške vere’.

Pri omenjeni agenciji za posvojitve zdaj razmišljajo o tem, ali bi nadaljevali s pravosodno bitko. Agencija namreč obstaja že več kot sto let.

Na fotografiji: škof Arthur Roche

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh