Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas bere levite BBC-ju

Objava: 31. 03. 2009 / 07:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas bere levite BBC-ju

Primas anglikanske Cerkve nadškof Rowan Williams poziva medijsko hišo BBC, naj ne zanemarja svojega verskega programa. Kot so poročali britanski mediji, se je nadškof Williams v škofovski palači sestal z generalnim direktorjem BBC-ja Markom Thompsonom in mu v zasebnem razgovoru podal svoje pomisleke o umiku krščanskih vsebin s programa televizijske hiše.

Po besedah nadškofa Williamsa naj bi bila medijska hiša BBC kot javni ponudnik televizijskih programov ‘zavezana, da zastopa ljudstvo’, pri čemer ne bi smela spregledati kristjanov.

Poziv primasa vidijo na Otoku tudi kot morebitno kritiko zapostavljanja kristjanov v primerjavi z drugimi verskimi skupnostmi. Odgovornega za verski program, nedavno odpuščenega Michaela Wakelina, naj bi po neuradnih podatkih na delovnem mestu nasledil musliman, producent krščanske oddaje ‘Hvalnice’ pa je po novem sikh.

Tem spremembam najverjetneje botruje v Veliki Britaniji in drugih angleško govorečih deželah že desetletja ukoreninjena predstava, da javna televizija ne sme biti ‘konfesionalno vezana’ in da ‘krščanstvo nikakor ne sme imeti prednosti’ pred drugimi religijami.

Predstavnik BBC-ja zagovarja njihov oddelek za ‘religijo in etiko’, kjer naj bi bili zaposleni številni sodelavci z diplomo iz teologije. Obveza televizijske hiše, da poroča o religioznih in etičnih temah, pa je po njegovih besedah ‘nedvoumna in nespremenljiva’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh