Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas zaskrbljen glede položaja kristjanov v Sveti deželi

Objava: 15. 07. 2011 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas zaskrbljen glede položaja kristjanov v Sveti deželi

Prihodnji teden v Londonu prirejajo veliko konferenco o položaju kristjanov na Bližnjem Vzhodu.

Primas anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji je na udeležence generalne sinode naslovil prošnjo po darovih za kristjane v Sveti deželi. Nujno potreben je sklad v podporo projektov za razvoj krščanske skupnosti, je dejal canterburyjski nadškof Rowan Williams ob zaključku anglikanske sinode v britanskem mestu York. 'Vemo, da naši bratje in sestre tam trpijo, in ne vprašamo se dovolj pogosto, kakšen naj bi bil naš odgovor na to,' meni nadškof Williams, ki je obenem tudi častni primas svetovne anglikanske skupnosti.

Anglikanski nadškof je svoje mnenje izrazil pred začetkom velike konference o položaju kristjanov v Sveti deželi, ki jo prihodnji ponedeljek in torek prirejajo v londonski palači Lambeth, sedežu anglikanskega primasa v britanski prestolnici. Med prireditelji konference je tudi katoliški škof iz Westminstra Vincent Nichols. Med napovedanimi udeleženci, prijavljenih je okoli osemdeset cerkvenih predstavnikov in politikov iz Evrope, Severne Amerike in Srednjega Vzhoda, je tudi latinski patriarh v Jeruzalemu, Fouad Twal.

V kratkem video posnetku, ki so ga predvajali udeležencem anglikanske sinode, je nadškof Williams pojasnil namen srečanja. Izseljevanje krščanskega prebivalstva iz Svete dežele je v zadnjem času vedno bolj množično. 'Ljudje odhajajo, kristjani odhajajo. Mi pa bi radi povedali, da je krščanska navzočnost v Sveti deželi nujno potrebna za ravnotežje – ne le kot zgodovinska stvarnost, pač pa tudi za sedanjo in prihodnjo sposobnost preživetja,' je povedal anglikanski primas.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh