Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski škof obsoja nasilje v Belfastu

Objava: 30. 06. 2011 / 10:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski škof obsoja nasilje v Belfastu

Ves minuli teden so po ulicah Belfasta potekali shodi in nasilna soočenja protestantskih unionistov in katoliških nacionalistov.

Anglikanski škof v Belfastu, Harold Miller, je ostro obsodil izgrede med katoličani in protestanti na Severnem Irskem in pozval k prenehanju nasilja. Kot je dejal, je 'globoko zaskrbljen zaradi dogodkov v Belfastu', saj tovrstno vedenje ni zgolj ničvredno, pač pa že tako zapostavljeni skupnosti prinaša dodatno resno škodo.

Ne smemo dopustiti, da peščica nasilnežev obudi preteklost, je škof Miller dejal z mislijo na krvavo zgodovino Severne Irske. Zato je vse vpletene pozval, naj pretrgajo nit nasilja ter si prizadevajo za razumno in mirno sožitje.

Ves minuli teden so po ulicah Belfasta potekali shodi in nasilna soočenja protestantskih unionistov in katoliških nacionalistov, obmetavanje z zažigalnimi bombami, steklenicami in zidaki. Ranjenih je bilo več izgrednikov in policistov. Nek fotoreporter je utrpel strelno rano. Po navedbah tamkajšnjih medijev je do nemirov prišlo zaradi napada pripadnikov protestantskega združenja 'Ulster Volunteer Force' na katoliški mestni predel Short Strand, pri čemer je bila poškodovana ena izmed katoliških cerkva.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh