Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski zbor pri papeževi maši v Petrovi baziliki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 05. 2015 / 09:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski zbor pri papeževi maši v Petrovi baziliki

Glasba kot dialog: New College Choir iz Oxforda bo obogatil rimsko praznovanje godu zavetnikov Petra in Pavla.

Anglikanski pevski zbor New College Choir iz Oxforda bo skupaj z vatikanskimi pevci obogatil slovesno papeževo bogoslužje ob prazniku rimskih zavetnikov, apostolov Petra in Pavla, 29. junija letos. Kot so pred dnevi sporočili iz Vatikana, bo zbor Sikstinske kapele pred tem konec maja potoval v Veliko Britanijo, kjer bodo z omenjenim anglikanskim zborom »poskusno« nastopili v Oxfordu in v westminstrski opatiji v Londonu. S povabilom anglikanskim pevcem Vatikan nadaljuje ekumensko tradicijo, potem ko so v zadnjih letih na praznik zavetnikov Petra in Pavla v Rimu gostovali že številni sloviti zbori.



Dva dni pred slovesnim praznikom bosta anglikanski zbor New College Choir pod vodstvom Roberta Quinneya in zbor Sikstinske kapele pod vodstvom Massima Palombelle nastopila na skupnem koncertu v Sikstinski kapeli, prisluhnili pa jima bodo voditelji vatikanskih uradov in diplomati, akreditirani pri Svetem sedežu. Zbora bosta izvajala dela Tallisa, Palestrine, Gibbona, Purcella in Parryja.

V preteklih letih sta v Vatikanu na praznik zavetnikov med drugim gostovala že zbor westminstrske opatije iz Londona (leta 2012) in sinodalni zbor Moskovskega patriarhata (leta 2014).

Glasba na ta način gradi most dialoga in srečevanja, so ob predstavitvi pobude pojasnili v Vatikanu. Z njo uporabljamo jezik, ki presega tako teologijo kot tudi diplomacijo.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh