Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anja Hlača Ferjančič: Novinar naj bo radoveden in spoštljiv

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 12. 05. 2022 / 12:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2022 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anja Hlača Ferjančič: Novinar naj bo radoveden in spoštljiv
Ustvarjalci oddaje Reflektor z gostjo Anjo Hlača Ferjančič. FOTO: Siniša Kanižaj

Anja Hlača Ferjančič: Novinar naj bo radoveden in spoštljiv

Oddaja Reflektor praznuje eno leto obstoja. Ekipa sodelavcev Družine je v tem času ustvarila 30 epizod z zanimivimi gosti – o odnosih, družbi, duhovnosti in življenju mladih. Na praznovanje prvega rojstnega dne oddaje Reflektor so povabili Anjo Hlača Ferjančič, novinarko Vala 202.

Osebni slog je pomemben

Anja Hlača Ferjančič pravi, da ima najboljšo službo na svetu, in je svoje navdušenje nad novinarskim poklicem podelila tudi z ustvarjalci oddaje Reflektor. Povedala je, da jo veseli pripravljati radijske intervjuje z različnimi gosti. Kot tudi drugi novinarji na Valu 202 se trudi, da išče vedno nove goste in da jih vpraša tudi kakšno vprašanje, ki jih nasmeji in ki jih ni vprašal še nihče drug. Tako ostane vedno zanimiva. Čeprav je to kar velik izziv, je povedala, da ji to omogoča radovednost, ki je pri novinarju zelo zaželena, saj prek novinarja občinstvo nekega medija izve marsikaj novega in tudi presenetljivega. Seveda pa je pomembno, da novinar ostaja spoštljiv. Spoštljiv odnos do sogovornika se kaže tudi v tem, da se novinar na pogovor dobro pripravi.

Na praznovanje prvega rojstnega dne oddaje Reflektor so povabili Anjo Hlača Ferjančič, novinarko Vala 202. FOTO: Siniša Kanižaj

Pogovor z Anjo je bil sproščen, sodelavci oddaje Reflektor so imeli veliko vprašanj za gostjo. Zanimalo jih je tudi, koliko osebnega pečata lahko pusti voditelj oddaje. »Osebni slog je gotovo nekaj, na čemer se najbolj splača delati,« je prepričana Anja. Voditelji tako pridobivajo vedno bolj pristen izraz in se oblikujejo.

1 leto, 30 epizod

Ekipa sodelavcev Družine je v tem času ustvarila 30 epizod z zanimivimi gosti – o odnosih, družbi, duhovnosti in življenju mladih. Oddaje so na ogled brezplačno na Youtube kanalu Družina media ali kot podkast Reflektor na vaši platformi za podkaste.

Urednica Reflektorja Mojca Purger. FOTO: Siniša Kanižaj

Pobuda za nastanek oddaje Reflektor je prišla v času zaprtja, ko smo zaradi epidemije ostajali doma in smo močno pogrešali človeški stik in iskrene pogovore. Ugotavljali smo, da je internet poln vsebin, ki nas ne nahranijo in ne odgovorijo na naša vprašanja, in smo želeli to spremeniti. Sestavili smo ekipo stalnih sodelavcev Družine in mladih, novih sodelavcev, ki so skupaj ustvarili svež pristop.

Torta, kot se spodobi za upihnjeno prvo svečko. FOTO: Siniša Kanižaj

Oglejte si kratke videe iz naših najbolj gledanih epizod!

Iz prve epizode Si upam reči: čudovito sem ustvarjen?


Iz epizode Bom večno samski?


Iz epizode Radovedna vprašanja za Martina Goloba


Iz epizode Eksorcist


Iz epizode Zaupno z zakoncema Kosi


Iz epizode Tilen Artač, kot ga še ne poznate


Iz epizode Iskreno o odnosih in spolnosti


Iz epizode Fitnes za možgane; s Pižamo o knjigah


Nalaganje
Nazaj na vrh