Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Apostol Pavel je odličen vzornik za vse duhovnike’

Objava: 29. 06. 2009 / 06:43
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Apostol Pavel je odličen vzornik za vse duhovnike’

Benedikt XVI. o zaključku Pavlovega leta in o začetku Leta duhovništva

Papež Benedikt XVI. je včeraj nagovoril več tisočglavo množico vernikov, ki se je zbrala na Trgu sv. Petra v Vatikanu pred molitvijo angelovega češčenja. V svojem nagovoru je papež povzel pravkar zaključeno Pavlovo leto in navzoče povabil, naj sledijo sv. Pavlu v njegovi gorečnosti za Kristusa in evangelij.

Papež je Pavlovo leto napovedal v spomin na 2000-letnico rojstva apostola iz Tarza. Kot je pojasnil, je bilo to leto ‘obdobje resnične milosti, v katerem je bil lik sv. Pavla prek romanj, katehez, različnih objav in pobud znova na voljo celotni Cerkvi. Njegovo živahno sporočilo je v krščanskih skupnostih po vsem svetu obudilo gorečnost za Kristusa in evangelij’.

Apostol Pavel, je nadaljeval papež, predstavlja ‘odličnega vzornika’ v Letu duhovništva, ki se je začelo 19. junija, letu, ki naj bi okrepilo predanost duhovnikov k notranji obnovi in jih ‘utrdilo v njihovi vlogi prodornih pričevalcev evangelija v sodobnem svetu’. Sv. Pavel iz Tarza uteleša duhovnika, ki se popolnoma poistoveti s svojo vlogo služenja, tako kot arški župnik sv. Janez Marija Vianej, zavedajoč se, da v sebi nosi neprecenljiv zaklad, sporočilo odrešenja, vendar v ‘zemeljski posodi’.

Prav zaradi tega, je pojasnil papež, je sveti Pavel močan in ponižen, globoko v sebi prepričan, da vse prihaja od Boga, da je vse Božja milost. In zato mora biti duhovnik popolnoma predan Kristusu in Cerkvi, tako kot je zvest mož z vso ljubeznijo predan svoji ženi.

Ob zaključku svojega nagovora je sveti oče še povabil vse navzoče romarje, naj skupaj z apostoloma sv. Petrom in Pavlom in s posredovanjem nebeške matere Marije pri Bogu izprosijo blagoslova za vse duhovnike v Letu duhovništva, ki se je pravkar začelo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh