Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Asia Bibi želi postati glasnica preganjanih kristjanov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 07. 2021 / 11:32
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 11:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Asia Bibi želi postati glasnica preganjanih kristjanov
Za osvoboditev Bibijeve si je vztrajno prizadeval tudi papež Frančišek FOTO: Marjan Pogačnik

Asia Bibi želi postati glasnica preganjanih kristjanov

Asia Bibi, pakistanska kristjanka, ki je bila v domovini zaradi domnevnega bogoskrunstva obsojena na smrtno kazen, nato pa jo je vrhovno sodišče oprostilo vseh obtožb, želi postati glasnica preganjanih kristjanov po vsem svetu.

Bibijeva zdaj s svojo družino živi v izgnanstvu v Kanadi; v Pakistanu so ji kljub oprostilni razsodbi vrhovnega sodišča islamski skrajneži še naprej grozili s smrtjo. Pakistanska kristjanka je pred kratkim v video sporočilu nagovorila udeležence mednarodne konference o verski svobodi:

»Iz globine svojega srca sem Gospodu hvaležna, da me je rešil vsega trpljenja in težav. Želim si postati glasnica kristjanov, kristjanov v zaporih in vseh tistih, ki so se znašli v težavah. Z združenimi močmi bodimo en in enoten glas za vse naše krščanske brate in sestre.«

Z združenimi močmi bodimo en in enoten glas za vse naše krščanske brate in sestre

Asia Bibi je bila leta 2010 v Pakistanu obsojena na smrtno kazen, ker je pila vodo iz vrča, ki so ga pred tem uporabljale muslimanske ženske. Z družino je bila edina kristjanka v okolici in je živela pod nenehnim pritiskom, da se morajo vsi skupaj spreobrniti v islam. Več kot deset let življenja je prebila v samici, ves ta čas pa ni bilo povsem gotovo, ali ji bo s smrtno kaznijo prizanešeno. Za njeno osvoboditev so si nenehno prizadevali številni verski voditelji po vsem svetu, vključno s papežem Frančiškom.

Bibijeva je več kot deset let svojega življenja prebila v samici.

Pakistan ima enega najstrožjih zakonov o bogoskrunstvu na svetu in je ena izmed zgolj štirih držav, kjer je za bogoskrunstvo zagrožena najstrožja, torej smrtna kazen. Strogo zakonodajo v Pakistanu z lažnimi obtožbami pogosto zlorabljajo proti verskim manjšinam. Leta 2020 je bilo v pakistanskih zaporih okoli 30 kristjanov, obtoženih bogoskrunstva, od tega jih je sedem čakalo na usmrtitev v celici smrti.

Kupi v trgovini

SOS kristjanov
Družbena vprašanja
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh