Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avgusta v Rim roma 2.600 ministrantov

Objava: 18. 07. 2012 / 10:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avgusta v Rim roma 2.600 ministrantov

Mladi romarji bodo v petih dneh obiskali pomembne katoliške kraje, skupaj preživeli čas v molitvi, obhajali sveto mašo in čas namenili druženju.

Konec avgusta bo v Rim romalo 2.600 ministrantov iz Francije, poročajo pri Radiu Vatikan. Spremljalo jih bo deset škofov ter več sto duhovnikov in bogoslovcev. Petdnevno romanje bo mlade obogatilo z obiski pomembnih katoliških krajev, kot so znane bazilike in katakombe, skupaj bodo preživeli čas v molitvi, prisluhnili bodo pričevanjem, dnevno obhajali sveto mašo, del romanja pa bo namenjen tudi skupnim trenutkom in prostemu času. Osrednji dogodek srečanja bo 29. avgusta, ko se bodo ministranti udeležili papeževe audience v Castel Gandolfu.

Za duhovno vodilo romanja so si izbrali geslo: »Služiti Gospodu, veselje človeka, veselje Boga.« Kot je objavila Francoska škofovska konferenca na svoji spletni strani, želi ta tema spodbuditi mlade, da bi ozavestili svoje poslanstvo, ki ga opravljajo v Cerkvi, pa ne zgolj na ravni župnije, temveč na ravni celotnega naroda.

»Romanje bo mladim dalo tudi priložnost za poglobitev vere,« pravi Jean Louis Breton, član sveta za bogoslužje pri Francoski škofovski konferenci. Dodaja, da ta dogodek vidi kot vzpodbudo za mlade, da ohranijo svojo vez s Cerkvijo, tudi zato, ker se število mladih zmanjšuje glede na večje število starejših vernikov v številnih župnijah.

»Ministriranje doprinese k lepoti in vitalnosti nedeljske maše,« poudarja škof Breton. »To je vir veselja tako za duhovnika kot za vernike.« Omenja pa tudi, da se fantje, ki so preživeli trenutke ob oltarju, sprašujejo o poklicanosti za duhovništvo. Veliko število duhovnikov namreč pričuje, da je ravno bližina obhajanja Evharistije v njih spodbudila željo, da so se popolnoma posvetili Bogu in se dali na razpolago ljudem.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh