Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstrijska Karitas pomaga žalujočim otrokom

Objava: 27. 08. 2009 / 16:11
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstrijska Karitas pomaga žalujočim otrokom

Mobilni hospic bo nudil oporo otrokom ob izgubi bližnjih

Kako razložiti otroku, da je babica umrla in da je ne bo več nazaj? S tem vprašanjem se obremenjujejo številni starši, še posebej ob bremenu lastnega žalovanja. Dunajska Karitas odslej ponuja posebno skupino za žalujoče otroke, ki jim je smrt vzela enega izmed njihovih najbližjih.

'Babice že dolgo ni bilo k nam, želim si, da bi končno spet prišla na obisk!', je glasna petletna Lea, ki ji je pred kratkim umrla ljubljena stara mama. Takšna in podobna vprašanja zastavljajo žalujoči otroci, pojasnjuje spremljevalka žalujočih pri dunajski Karitas, Angela Siquans, v pogovoru za katoliško agencijo Kathpress. Odrasli pa ob lastnem žalovanju pogosto niso pripravljeni otrokom stvari razložiti na način, ki bi bil primeren njihovi starosti.

Mobilni hospic zato odslej ponuja skupino za žalujoče otroke v starosti od petih do dvanajstih let. Kot je povedala Siquansova, izkušnje kažejo, da na otroke izjemno blagodejno deluje stik z žalujočimi vrstniki. Skupaj z drugimi otroki se lahko najmlajši v skupini svoji starosti primerno pogovarjajo o temah, kot so umiranje, smrt in žalovanje. V pogovoru jih spremljajo strokovno usposobljeni sodelavci Karitas, otroci pa lahko prek pogovora izražajo svoje občutke žalosti, jeze in nemoči.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh