Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstrijski šolar z lučjo miru k papežu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 12. 2015 / 11:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstrijski šolar z lučjo miru k papežu

Luč je prižgala deklica iz arabsko-krščanske družine v Betlehemu.

Letošnja luč miru iz Betlehema je ta teden prispela v Avstrijo. Minuli torek jo je v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu prižgala devetletna deklica iz arabsko-krščanske družine. Iz varnostnih razlogov so namreč letos odpovedali tradicionalno potovanje »otroka luči miru« iz Avstrije (od koder izhaja pobuda za to akcijo) v Sveto deželo.



Desetletni Avstrijec Niklas Dumhart pa bo luč miru iz Betlehema 16. decembra izročil papežu. Za to častno nalogo je bil deček izbran zaradi svoje družbene angažiranosti, ker pomaga sošolcu iz begunske družine, ki je v Avstrijo prišla iz Afganistana. S prijateljem preživi vsak prost trenutek, mu pomaga pri pisanju domačih nalog in predvsem pri učenju nemškega jezika. »Povsem jasno se mi zdi, da nekomu pomagam, če ta mojo pomoč potrebuje. Od kod ta človek prihaja, pa ne igra nikakršne vloge«, pojasnjuje desetletni Niklas.

Betlehemsko luč miru v Avstrijo prinašajo od leta 1986, od tam pa nato potuje po vsem svetu. Vsako leto jo sprejmemo tudi v Sloveniji. Na sveti večer zdaj gori že v več kot tridesetih državah. Akcijo izvajajo skavti, ki poskrbijo, da luč gori po vsej Evropi, pa tudi v Ameriki. Že jutri poleti tudi proti ZDA, kjer jo bodo skavtje ponesli po župnijah v Združenih državah, Kanadi in delno tudi Latinski Ameriki.

Papež Frančišek bo luč miru sprejel 16. decembra med splošno avdienco v Rimu.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh