Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstrijsko moštvo odhaja na svetovno nogometno prvenstvo za brezdomce v Rio de Janeiro

Objava: 11. 08. 2010 / 08:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstrijsko moštvo odhaja na svetovno nogometno prvenstvo za brezdomce v Rio de Janeiro

Pred odhodom v Brazilijo se bodo avstrijski brezdomci pomerili še s švicarskim moštvom.

Imena kot so Franz Rittner, Martin Laposa, Saban Tarik ali Markus Schwarz morda niso tako znana kot Wayne Rooney, Wesley Sneijder, Cristiano Ronaldo ali Kaka, prav tako kot njihovi bolj znani kolegi pa se tudi moštvo avstrijskih brezdomcev letos udeležuje svetovnega nogometnega prvenstva, ki se bo letos odvijalo v brazilskem Riu de Janeiru med 19. in 26. septembrom.

Svetovni pokal za brezdomce je svetovno nogometno prvenstvo brezdomcev, nekdanjih odvisnikov od drog in alkohola, in uličnih prodajalcev časopisov. Kot so sporočili prireditelji pri Karitas avstrijske Štajerske, je avstrijsko moštvo trenutno na osemnajstem mestu na svetovni lestvici. Na svetovnem prvenstvu v Braziliji se bodo pomerili z nasprotniki s celega sveta. Prvenstva se udeležujejo moštva iz štiriinšestdesetih različnih držav.

Pri Avstrijski nogometni zvezi moštvo brezdomcev podpirajo iz čuta socialne odgovornosti, pojasnjuje generalni direktor zveze, Alfred Ludwig. Po njegovem mnenju je pokal za brezdomce enkratna pobuda, ki se je porodila na avstrijskih tleh in danes med seboj združuje več kot sedemdeset držav. Avstrijska nogometna zveza navdušeno podpira omenjeni projekt in svojemu moštvu v Braziliji želi čim boljšo igro.

Kot so zapisali v uradni predstavitvi moštva, so se omenjeni člani, poleg njih pa še Mansor Ghulami, Rene Zaunschirm, Javad Barati in Thomas Steurer ‘dolgo in prizadevno pripravljali na odhod v Rio. Največjo zmago so že dosegli – preko športa so ponovno našli pot v življenje’.

Svetovni pokal za brezdomce prirejajo vsako leto. Od premiere v avstrijskem Grazu se ga vsako leto udeleži eno izmed avstrijskih moštev. Doslej so si priigrali že naslov svetovnih prvakov in naslov vice-prvakov. Več podatkov o prvenstvu je na voljo na spletnem naslovu http://www.homelessworldcup.at/

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh