Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Azerbajdžan bo prispeval sredstva za restavriranje katakomb v Rimu

Za vas piše:
STA/M.Š.
Objava: 19. 06. 2012 / 07:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Azerbajdžan bo prispeval sredstva za restavriranje katakomb v Rimu

Katakombe sv. Marcelina in Petra, povezane s časom Konstantina Velikega, delno krasijo tudi freske, spomenik pa je danes v precej slabem stanju.

Azerbajdžan bo prispeval sredstva za obnovo katakomb sv. Marcelina in Petra v Rimu. Katakombe, katerih skupna dolžina podzemnih galerij je 4,5 kilometra, ležijo ob cesti Via Casilina. Kot poročanje ruske tiskovne agencije Itar-Tass povzemajo pri STA, bo sredstva za njihovo restavriranje prispeval Sklad Hejdar Alijev.

Sporazum o sofinanciranju restavriranja katakomb je s predstavnikom sklada podpisal predsednik Škofovske komisije arheologije Svetega sedeža (Pontificia Commissione di Archeologia Sacra), kardinal Gianfranco Ravasi.

Sklad Hejdar Alijev bo tako sofinanciral restavriranje tega edinstvenega spomenika, povezanega s časom Konstantina Velikega. Restavrirati ga bodo začeli v kratkem, saj bo leta 2013 minilo 1700 let od milanskega edikta, s katerim je bila v Rimu dovoljena krščanska vera.

Katakombe sv. Marcelina in Petra v Rimu se nahajajo v bližini mavzoleja sv. Helene, matere cesarja Konstantina Velikega. Katakombe, ki jih delno krasijo tudi freske, so danes v precej slabem stanju.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh