Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Babice za boljši jutri

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 05. 05. 2015 / 08:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Babice za boljši jutri

Petega maja zaznamujemo mednarodni dan babic, ki so pomembne za boljšo prihodnost, saj prispevajo k zdravju mater, novorojenčkov in otrok.

Babice v ljubljanski porodnišnici, fotografija je simbolična. Foto: Tatjana splichal

Petega maja zaznamujemo mednarodni dan babic, katerega slogan je letos Babice za boljši jutri, s čimer se poudari pomen babic za boljšo prihodnost, saj so prav one odločilne pri prispevajo k zdravju mater, novorojenčkov in otrok pri odraščanju. Pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije zato menijo, da spadajo med poklicne skupine , na katere bi morali biti politiki in svetovni voditelji še posebej pozorni.

Zbornica – Zveza si prizadeva, da bi imela vsaka ženska omogočen dostop do babiške obravnave med nosečnostjo, porodom in v poporodnem obdobju, kar pripomore k načrtovani in želeni boljši prihodnosti z ničelno umrljivostjo mater in otrok zaradi preprečljivih vzrokov. »Samostojno delo babic v skladu s kompetencami naj bo prepoznano tudi v slovenskem zdravstvenem sistemu. Pri strokovnem združenju bomo še naprej aktivno sodelovali pri oblikovanju zdravstvenega varstva žensk – v dobro žensk in družin,« pravijo v Zbornici.

Mednarodna zveza babic se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem babicam, ki se vsakodnevno trudijo oblikovati boljši svet, v katerem ženske ne bodo umirale, medtem ko bodo podarjale življenje svojemu otroku.

Ob letošnjem 5. maju bo Sekcija medicinskih sester in babic, ki deluje okriljem Zbornico – Zvezo, že desetič mednarodni dan babic počastila s tradicionalnim pohodom na Šmarno goro, podprla pa bo tudi dogajanja v krajevnih okoljih.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh