Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bachov Pasijon po Janezu prihaja k sv. Jakobu v Ljubljano

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 06. 04. 2024 / 10:48
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2024 / 11:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bachov Pasijon po Janezu prihaja k sv. Jakobu v Ljubljano
Mladi pevci in inštrumentalisti iz Nizozemske bodo Ljubljano obiskali v sklopu turneje. FOTO: FB USKO Utrechts Studenten Koor en Orkest

Bachov Pasijon po Janezu prihaja k sv. Jakobu v Ljubljano

Župnija sv. Jakoba v Ljubljani vabi, da Bachovemu Pasijonu po Janezu prisluhnemo v izvedbi mlade nizozemske zasedbe.

Na veliki petek leta 1724 so v Leipzigu prvič izvedli mojstrovino enega najboljših skladateljev vseh časov, Pasijon po Janezu Johanna Sebastiana Bacha. Ob 300-letnici premiere župnija sv. Jakoba v Ljubljani vabi, da glasbeni mojstrovini prisluhnemo v tamkajšnji župnijski cerkvi.

Preberite tudi: Bach in njegov Pasijon po Janezu: občinstvo pred 300 leti »ni bilo navdušeno«

V sredo, 17. aprila, bo v cerkvi sv. Jakoba ob 19.30 izveden Pasijon po Janezu – veliko vokalno-inštrumentalno delo skladatelja Johanna Sebastiana Bacha. »Pasijon po Janezu je mojstrovina baročne glasbe, ki popelje poslušalce skozi Kristusovo trpljenje, smrt in vstajenje, z izjemno izraznostjo in globino glasbe. Izvedbo bo pripravil in izvedel Študentski zbor in orkester Univerze v Utrechtu iz Nizozemske. Vabljeni, da se nam pridružite in doživite eno največjih mojstrovin baročne sakralne glasbe,« sporočajo. Vstop bo prost.

Vabilo na koncert. FOTO: Župnija sv. Jakoba Ljubljana

Mladi pevci in inštrumentalisti bodo na čelu z dirigentom Stijnom Berkouwerjem Ljubljano obiskali v sklopu turneje. Pred tem bodo Pasijon po Janezu izvedli v Münchnu, dva dni po obisku Slovenije pa še v Pulju. Več o zboru, orkestru in njihovi turneji lahko preberete TUKAJ.

Nalaganje
Nazaj na vrh