Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Balonarska nesreča na Igu, poškodovane štiri osebe

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 01. 2022 / 11:26
Oznake: Nesreča
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.01.2022 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Balonarska nesreča na Igu, poškodovane štiri osebe
Policisti in gasilci so takoj zavarovali mesto nesreče. FOTO: M. M.

Balonarska nesreča na Igu, poškodovane štiri osebe

Nekaj po deseti uri dopoldne je na Ljubljanskem barju med Škofljico in Igom prišlo do balonarske nesreče, v kateri so se poškodove štiri osebe, so sporočili s PU Ljubljana.

Na kraj nesreče so kmalu prihitele reševalne in gasilske enote, kakšne poškodbe so utrpeli ponesrečeni, pa zaenkrat še ni znano.

FOTO: M. M.

Sporočilo PU Ljubljana ob 16:55, ki ga objavljamo v celoti:

Danes, nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o balonarski nesreči na območju Ljubljanskega barja, med Škofljico in Igom. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo pri pristajanju balona, ki je v družbi še enega, danes dopoldne poletel iz okolice Bistre na enourni polet. Oba sta nameravala pristati na barju pri Igu, kjer je pri pristanku enega izmed balonov prišlo do nesreče, kjer je balon s košaro trčil v travnik.

V balonu je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije. V dogodku so bile poškodovane štiri osebe. Od tega so bili trije državljani Belgije, in sicer pilot zrakoplova, star 55 let, in 28- in 54-letni potnici, ter pomožni pilot, 67-letni državljan Slovenije. S kraja so bili odpeljani v UKC Ljubljana, kjer ostajajo na zdravljenju, po do sedaj znanih podatkih njihovo življenje ni ogroženo. Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal na barju. Belgijski državljani so v Slovenijo prišli skupaj s svojo balonarsko opremo.

Na kraju so posredovale reševalne ekipe in tudi helikopter za prevoz poškodovanih, kraj je bil zavarovan, izključena je bila možnost požara ali eksplozije. Vzrok za nesrečo še ni znan. Policisti so opravili ogled kraja na katerem je prisoten tudi preiskovalec letalskih nesreč. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vodijo kriminalistično preiskavo, ki se bo nadaljevala tudi v naslednjih dneh. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Nesreča na tem območju že leta 2012

Na območju Ljubljanskega barja je že avgusta leta 2012 prišlo do hude balonarske nesreče. Balon je takrat z Ljubljanskega barja poletel proti Gorenjski. V štirih oddelkih košare je bilo 32 ljudi. Zaradi nenadne spremembe vremena je pilot že zgodaj poskušal pristati, vendar se je košara odbila od tal, zadela v drevo in nato strmoglavila, medtem pa je skupaj s kupolo še zagorela. Štiri osebe so umrle na mestu nesreče, dve v bolnišnici, vsi drugi pa so bili poškodovani.

Nalaganje
Nazaj na vrh