Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Begunce sprejemati, v dostojanstvo oblačiti«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 10. 2016 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Begunce sprejemati, v dostojanstvo oblačiti«

Papež se je v današnji katehezi osredotočil na dve telesni deli usmiljenja.

Papež Frančišek je v nagovoru med današnjo splošno avdienco vernike spodbudil, naj sprejmejo begunce, ki bežijo pred vojno, lakoto in revščino, ter naj zanje lepo poskrbijo.



Romarjem, zbranim na Trgu sv. Petra, je predstavil novo katehezo v svetem letu, v kateri se je posebej osredotočil na dve telesni deli usmiljenja: sprejemati tujce in oblačiti gole. Jezus ti dve deli omenja v povezavi s poslednjo sodbo (Mt 25,25-36). Danes je »tujec« v naši sredi pogosto begunec ali migrant.

V vsakem obdobju pojav migracije kliče po odzivu odprtosti in solidarnosti, je pojasnil sveti oče. V našem času nas naraščajoči pritok beguncev, ki bežijo pred vojno, lakoto in hudo revščino, poziva k sprejemanju in skrbi za te brate in sestre. Kot mnogi predani kristjani, ki so po tej poti stopali pred nami, denimo sv. Frančiška Ksaverija Cabrini, moramo tudi mi poiskati radodarne in izvirne načine za zadovoljevanje njihovih najnujnejših potreb. Zato »oblačiti gole« vedno bolj pomeni tudi skrb za tiste, ki jim je bilo »slečeno« njihovo dostojanstvo, ter prizadevanje, da se jim to dostojanstvo povrne in obvaruje.

Papež je kristjane povabil, naj kot Kristusovi učenci nikoli ne zapremo svojih src pred našimi bližnjimi v stiski. Kajti z odprtostjo do drugih bogatimo lastna življenja, naše družbe bodo uživale mir in vsi ljudje bodo lahko živeli tako, da bodo ohranjali svoje od Boga dano dostojanstvo.

Vir: Vatican Radio

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh