Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Begunec s čolna bo postal avstralski škof

Objava: 25. 05. 2011 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Begunec s čolna bo postal avstralski škof

Papež Benedikt XVI. je minorita Vincenta Van Nguyena imenoval za pomožnega škofa v Melbournu.

Papež Benedikt XVI. je za pomožnega škofa v nadškofiji Melbourne v Avstraliji imenoval nekdanjega begunca s čolna iz Vietnama. Vincent Van Nguyen je bil star osemnajst let, ko je leta 1980 s svojo družino zbežal iz komunističnega Vietnama, je minuli ponedeljek za medije pojasnil melbournski nadškof Dennis Hart.

Nadškof je Nguyenovo imenovanje za pomožnega škofa označil kot 'zgodovinsko'. Minoritski pater Vincent Van Nguyen bo sredi junija, po svoji vrnitvi iz Rima, kjer trenutno deluje v azijsko-pacifiški pisarni svojega reda, v melbournski katedrali prejel škofovsko posvečenje.

Politični opazovalci v Avstraliji imenovanje Vietnamca, ki je v deželo prispel kot begunec na čolnu, ocenjujejo kot znamenje izboljšanja odnosa avstralskega naroda do t.i. 'Boat People' (ljudi s čolnov), ki je trenutno precej negativno nastrojen.

Avstralska laburistična vlada načrtuje izgon beguncev s čolnov, ki so v to otoško deželo prispeli predvsem iz Afganistana, Irana in Iraka. Izseliti jih nameravajo v begunska taborišča v Maleziji in na Papui-Novi Gvineji, kjer naj bi ostali zaprti, dokler v Avstraliji ne bo odločeno o njihovih prošnjah za azil. Avstralska katoliška Cerkev pa sodi med nasprotnike politike zastraševanja potencialnih beguncev, ki v 'avstralski trdnjavi' želijo poiskati zaščito pred pregonom v svojih domovinah.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh