Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Belgijski škofje izrazili sožalje ob hudi nesreči avtobusa

Objava: 15. 03. 2012 / 18:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Belgijski škofje izrazili sožalje ob hudi nesreči avtobusa

V nesreči je umrlo dvaindvajset otrok, večina se jih je šolala na katoliškem kolegiju.

Po hudi avtobusni nesreči v Švici so belgijski škofje družinam vseh ponesrečenih izrazili svoje globoko sožalje in obiskali šole, na katerih so se izobraževali ponesrečeni učenci. Škofje so belgijske državljane pozvali k skupni molitvi ob tej težki preizkušnji. Tragična nesreča se je zgodila v kraju Sierre v švicarskem kantonu Wallis, zahtevala pa je osemindvajset smrtnih žrtev, od tega dvaindvajset otrok.

Velik del šolarjev na avtobusu je bilo učencev katoliškega kolegija svetega Lamberta iz belgijskega mesta Heverlee-Leuven, ki ga vodi tamkajšnja župnija. Bruseljski pomožni škof Leon Lemmens je minulo sredo omenjeni kolegij obiskal.

Otroci, starši in učitelji so v stanju globokega pretresa; osemindvajset učencev z njihove šole je sedelo na ponesrečenem avtobusu. Za osem otrok zaenkrat še nimajo podatkov o poškodbah, nekateri so utrpeli zlome okončin, je po navedbah belgijskh medijev pojasnil duhovni oskrbnik kolegija svetega Lamberta, p. Dirk De Gendt.

Avtobus je minuli torek doživel hudo nesrečo v tunelu, žrtve iz dveh flamskih okrožij Brabant in Limburg pa so se vračale proti domu z zimskih počitnic v Val d'Anniviers.

Predsednik belgijske vlade Elio Di Rupo je dejal, da je to ‘izredno žalosten dan za Belgijo’, vlada pa bo storila vse, kar je v njeni moči, da bo pomagala žrtvam in njihovim svojcem.

Belgijski prestolonaslednik Philippe in njegova soproga princesa Mathilde sta v sožalnem sporočilu zapisala, da ju je nesreča še posebej prizadela, saj sta tudi sama starša.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh