Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za bencin šest centov več kot v ponedeljek

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 10. 05. 2022 / 10:58
Oznake: Gospodarstvo, Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2022 / 11:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za bencin šest centov več kot v ponedeljek
Najverjetnejši novi mandatar Robert Golob medtem že napoveduje vnovično regulacijo cen, delno tudi v kombinaciji s subvencioniranjem. FOTO: Pexels

Za bencin šest centov več kot v ponedeljek

Danes so se cene naftnih derivatov ponovno zvišale. Cena 95-oktanskega bencina je dražja za 6,0 in 6,5 centa na liter, precej manj izrazita pa je podražitev dizla.

Zunaj omrežja avtocest in hitrih cest je cena 95-oktanskega bencina pri treh največjih ponudnikih v državi, na bencinskih servisih Petrola in MOL Slovenija 1,717 evra za liter, medtem ko je treba na servisih OMV Slovenija za liter bencina odšteti 1,714 evra. To znaša okoli šest centov več kot v ponedeljek. Na avtocesti se cena bencina giblje nad 1,78 evra.

Cene dizla tudi zvišane, a bistveno manj

Liter dizla je v ponedeljek na bencinskih servisih zunaj avtocestnega omrežja stal nekaj več kot 1,85 evra. Danes boste zanj na Petrolovih servisih odšteli 1,862 evra. Najmanjše podražitve so za zdaj sprejeli na OMV Slovenija, kjer je liter dizla 1,856 evra. Na avtocesti liter dizla stane malenkost več kot 1,92 evra.

Cenovni pritisk se bo še stopnjeval 

Cene 95-oktanskega bencina in dizla so občutno narasle po prvomajskem zaključku 45-dnevne cenovne regulacije in po pričakovanjih se bo cenovni pritisk še stopnjeval, še posebej če bo prišlo do neke oblike embarga na uvoz ruske nafte, navaja STA

Nalaganje
Nazaj na vrh