Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. blagoslovil 'pacifiškega Kristusa'

Objava: 27. 06. 2011 / 09:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. blagoslovil 'pacifiškega Kristusa'

Sedemintrideset metrov visoki kip, ki se dviguje nad perujsko prestolnico Limo, je obrnjen proti Tihemu oceanu.

Papež Benedikt XVI. je na daljavo blagoslovil kip 'pacifiškega Kristusa', ki se dviguje nad perujsko prestolnico Limo. Kot so poročali pri Radiu Vatikan, so kip odkrili minuli petek, sedemintrideset metrov visoka umetnina pa je obrnjena proti Tihemu oceanu, zaradi česar je tudi dobila omenjeni vzdevek.

Papež Benedikt XVI. je ob tej priložnosti poslal sporočilo limskemu nadškofu Juanu Luisu Ciprianiju in vsem prebivalcem perujske prestolnice zagotovil svojo duhovno bližino. Sveti oče je izrazil željo, da bi premišljevanje te Kristusove podobe vse spodbujalo k rasti v ljubezni do Boga in do bratov in sester, da bi si navdihnjeni z Odrešenikovo besedo neutrudno prizadevali za izgradnjo pravičnejše, solidarnejše in bolj bratske družbe.

Velikanski kip, ki prikazuje Kristusa z razprostrtimi rokami, je bil narejen v Braziliji. V Peru so ga prepeljali po posameznih delih in ga postavili na vzpetino nad perujsko prestolnico. Kip bo ponoči osvetljen, da ga bo moč videti ob katerem koli času dneva. Uradna blagoslovitev je predvidena v sredo.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh