Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. bo marca prihodnje leto obiskal Kubo in Mehiko

Objava: 13. 12. 2011 / 09:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. bo marca prihodnje leto obiskal Kubo in Mehiko

Sveti oče je včeraj daroval sveto mašo za Latinsko Ameriko.

Papež Benedikt XVI. je sinoči med slovesnim bogoslužjem z latinsko ameriškimi kardinali, ki so se ga udeležili tudi številni veleposlaniki iz Latinske Amerike, potrdil svoje načrte glede obiska Kube in Mehike v drugi polovici marca prihodnje leto. Kot j poudaril v svojem nagovoru v baziliki sv. Petra v Vatikanu, se bo na potovanje podal še pred veliko nočjo, in sicer med 23. in 28. marcem 2012.

Sveti oče je svoj obisk dveh latinskoameriških držav potrdil med bogoslužjem v čast guadalupski Materi Božji, zavetnici obeh Amerik. Slavje je bilo povezano tudi z dvestoto obletnico neodvisnosti številnih latinskoameriških držav. Slovesnega bogoslužja se je udeležilo veliko število kardinalov in škofov iz Južne, Srednje in Severne Amerike, pa tudi diplomatski predstavniki in verniki iz latinskoameriških držav, Združenih držav Amerike, Kanade, Španije in Portugalske.

Dežele Latinske Amerike je papež v svojem nagovoru pozval, naj se ponovno oprejo na svoje krščansko izročilo. V luči naraščajoče vloge krščanstva na svetovni ravni morajo omenjene države uporabiti svoj 'bogat zaklad vere', kamor predvsem sodi zaščita življenja od spočetja do naravne smrti in krepitev družine. Obenem je papež vsem navzočim izrazil zahtevo po odločnejšem boju proti nasilju in trgovini z mamili.

Pobude za bolj proti nepravičnosti in kriminalu bi bilo potrebno močneje spodbujati, meni sveti oče. Kot osrednje cilje za Latinsko Ameriko je papež imenoval izobraževanje za vse in vzgojo za mirno sožitje med ljudmi.

Papež je katoliško Cerkev Latinske Amerike pozval k novim prizadevanjem za oznanjevanje vere. Jezus Kristus je tudi danes še vedno 'zadnji odgovor na vprašanje o smislu življenja' in na prošnje vseh prebivalcev ameriške celine.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh