Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Bogastva samega po sebi ne gre zavreči

Objava: 15. 10. 2012 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Bogastva samega po sebi ne gre zavreči

Zemeljskega premoženja ne smemo vedno obsojati, toda človek nikoli ne sme zanemariti iskanja polnosti življenja.

Papež je vernike pozval k odgovornemu ravnanju z materialnimi dobrinami in obenem opozoril, da bogastva samega po sebi ne gre zavreči. »Cerkvena zgodovina je polna ljudi, ki so svoje imetje uporabljali v skladu z evangelijem in so dosegli svetost«, je Benedikt XVI. dejal v svojem nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Sveti oče je ob tem izpostavil posameznike, kot so bili denimo sv. Frančišek Asiški (1181/1182-1226), sv. Elizabeta Ogrska (1207-1231) in sv. Karel Boromejski (1538-1584). Zemeljskega premoženja ne smemo vedno obsojati; ob njem človek le ne sme zanemariti iskanja polnosti življenja, meni Benedikt XVI.

Papež je romarjem, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra, spregovoril o evangeliju včerajšnje nedelje (Mr 10, 17-30), ki se sprašuje o združljivosti zemeljskega premoženja in nebeškega kraljestva. Jezus morebitnemu učencu pojasni, da bo v nebeško kraljestvo prispel le v primeru, če svoje zaklade podari revnim. Jezus natančno pove, da bodo tisti, ki imajo bogastvo, težko prišli v Božje kraljestvo, vendar to ni nemogoče, je vernikom pojasnil sveti oče.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh