Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Bolnike je potrebno oskrbeti medicinsko in obenem človeško

Objava: 02. 07. 2012 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Bolnike je potrebno oskrbeti medicinsko in obenem človeško

Zadnji nedeljski nagovor v Rimu, preden se sveti oče odpravi v svojo letno rezidenco v Castel Gandolfu.

Papež Benedikt XVI. je zdravnike, osebje za zdravstveno nego in bolniške duhovnike pozval, naj bolnikov ne obravnavajo zgolj z medicinskega stališča, pač pa naj jih spremljajo tudi po človeški plati. Poleg strokovne izobrazbe je pri tem posebej zaželjena ‘vzgoja srca’, je sveti oče dejal v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Bolnike je potrebno privesti ‘do srečanja z Bogom v Kristusu, ki jim odpira srca za bližnjega’. Jutri se papež odpravlja v svojo letno rezidenco v Castel Gandolfu v Albanskem gričevju.

Papežev včerajšnji nagovor je temeljil na evangeljskem odlomku, v katerem Jezus opravi dve čudežni ozdravljenji. Jezus je nase prevzel trpljenje ljudi in je ozdravil naša telesa. Obenem pa nas želi ozdraviti tudi duhovno, zaceliti želi naša srca in okrepiti našo vero. Kristus je namreč prišel na svet, da bi ozdravil celotno človeštvo: telesnemu ozdravljenju namreč sledi še globlje ozdravljenje, odprtost za vero.

V svojem zadnjem nedeljskem nagovoru v Vatikanu je Benedikt XVI. obsodil ‘enostranski vodoravni in materialistični pogled na življenje’. Kristjan se s prošnjami za reševanje težav in za konkretno pomoč upravičeno obrača na Boga, še pomembnejša pa je molitev za močnejšo vero, je papež dejal več tisoč vernikom, ki so se v poletni vročini včeraj zbrali na Trgu sv. Petra.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh