Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Božje zapovedi nas varujejo pred ‘lažno religioznostjo’

Objava: 03. 09. 2012 / 07:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Božje zapovedi nas varujejo pred ‘lažno religioznostjo’

Kot je sveti oče dejal po včerajšnji molitvi angelovega češčenja, ‘nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka’.

Vernikom vseh veroizpovedi po besedah papeža Benedikta XVI. grozi, da bi lahko zapadli v ‘lažno religioznost’, če Božje besede in Božjih zapovedi ne jemljejo dovolj resno. Božja postava ljudi vodi v svobodo in jim pomaga, da se otresejo ‘odvisnosti od sebičnosti’, je sveti oče dejal v nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja v Castel Gandolfu. Pri tem ne gre za breme ali za zatiranje in omejevanje. Če ljudje varnost iščejo v moči in drugih malikih, vera izgubi svoj resnični smisel, meni Benedikt XVI. Ta pa je v izpolnjevanju Božje volje.

V vseh verstvih obstaja tveganje, da verniki v izpolnjevanju Božjih zapovedi vidijo le nekakšen obrobni običaj, je papež pojasnil več tisoč vernikom, zbranim na dvorišču njegove letne rezidence. Sveti oče kristjanom priporoča, naj Jezusovo kritiko pismoukom in farizejem vzamejo resno. Kot je zapisano v Markovem evangeliju, je Jezus potožil, da ga ‘to ljudstvo časti z ustnicami, a njihovo srce je daleč od njega; nič ni namreč zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka’.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh