Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. in nadškof Williams bosta razpravljala o prestopih anglikancev

Objava: 17. 11. 2009 / 09:53
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. in nadškof Williams bosta razpravljala o prestopih anglikancev

Referent za ekumenizem pri Angleški škofovski konferenci označuje nova pravila za anglikance, ki želijo prestopiti v katoliško Cerkev, kot zelo velikopotezna

Pred srečanjem anglikanskega primasa, nadškofa Rowana Williamsa, s papežem Benediktom XVI. prihodnjo soboto v cerkvenih krogih ocenjujejo, da bosta cerkvena poglavarja razpravljala tudi o možnostih prestopa anglikancev v katoliško Cerkev. Kot je povedal referent za ekumenizem pri Škofovski konferenci Anglije in Walesa, Andrew Faley, bi bilo presenetljivo, če nova Apostolska konstitucija 'Anglicanorum coetibus' prihodnji konec tedna ne bi bila predmet pogovora med Benediktom XVI. in nadškofom Williamsom.

Vatikan je v začetku novembra predstavil nova pravila za prestop anglikancev v katoliško Cerkev: za anglikance naj bi ustanovili osebne ordinarije, s pomočjo katerih bodo lahko stopili v polno edinost s katoliško Cerkvijo, obenem pa še naprej upoštevali elemente bogate anglikanske tradicije. Znotraj anglikanske Cerkve so nova pravila sprejeli različno, nadškof Williams pa jih je označil kot potrebno razčiščenje.

Anglikanski primas bo v četrtek odpotoval v Rim na ekumenski kongres, ki ga prirejajo ob 100. obletnici rojstva kardinala Johannesa Willebrandsa, v soboto pa se bo sestal s svetim očetom. Faley je papeževo ponudbo za prestop anglikancev v katoliško Cerkev označil kot 'zelo velikopotezno'. Vatikan je s tem ustvaril lastno cerkveno strukturo za tiste, ki imajo težave znotraj svoje Cerkve. Faley zavrača predstave britanskih medijev, da gre pri tem zgolj za poskus zmanjšanja vpliva in moči anglikanskega primasa.

Na fotografiji: nadškof Rowan Williams

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh