Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. je maševal s svojimi študenti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 08. 2015 / 09:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. je maševal s svojimi študenti

Slovesno bogoslužje ob sklepu srečanja Ratzingerjevega študijskega krožka.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je s študenti izsvojega akademskega obdobja obhajal bogoslužje. Včerajšnja slovesnost v cerkviNemškega kolegija v Vatikanu v neposredni bližini Petrove bazilike jepredstavljala sklep tradicionalnega srečanja Ratzingerjevega študijskega krožka.Teologi so od prejšnjega četrtka dalje zasedali v Castel Gandolfu, na sedežupapeške letne rezidence južno od Rima. Letošnja tema je bila »Kako govoriti oBogu? – Verska kriza v Evropi«. Duhovni vodja srečanja je bil avstrijski kardinal Christoph Schönborn, ki je skupaj s kardinalomKurtom Kochom, predsednikom Papeškega sveta za edinost med kristjani, somaševalz upokojenim papežem.



Po mašni slovesnosti je upokojeni papež blagoslovil predavalnico, poimenovanopo njem – »Aula Benedikt XVI. - JosephRatzinger«. Po navedbah Radia Vatikan je ob tem dejal: »Bog blagoslovi todvorano v Nemškem kolegiju, vse, ki bivajo v tem občestvu, napolni z ljubeznijoin s pravičnostjo. Naj vse, kar se dogaja v tej dvorani, služi duhovni rastiTvoje Cerkve.«

V zahvalnem nagovoru je rektor kolegija, Hanspeter Fischer, spomnil na skorajšnjoblagoslovitev »Rimske knjižnice Josepha Ratzingerja«. Skupni projekt rimskegazdruženja Görres, Nemškega kolegija in Inštituta papeža Benedikta izRegensburga naj bi odprli 18. novembra letos, s predavanjem kardinala GianfrancaRavasija na temo »Od Svetega pisma do knjižnice: Benedikt XVI. in kulturabesede«.

Po blagoslovu nove predavalnice, ki so se ga udeležili vsi prisotni članištudijskega krožka, je papež Benedikt XVI. posamično sprejel vsakega izmedokoli štiridesetih udeležencev, med njimi tudi vodjo Ratzingerjevegaštudijskega krožka, profesorja Stefana Horna.

Vir: kath.net
Foto: splet


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh