Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. je prisluhnil 'Don Juanu'

Objava: 28. 11. 2011 / 10:11
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. je prisluhnil 'Don Juanu'

V vatikanski dvorani za avdience je zaigral asturijski simfonični orkester, večer poprej so gostje prisluhnili dobrodelnemu koncertu za bolnike, obolele za aidsem.

Koncert, ki ga je minulo soboto zvečer v čast papeža Benedikta XVI. v vatikanski dvorani za avdience pripravila vlade španske province Asturija, je bil povsem v znamenju iberskega polotoka. Na programu je bilo med drugim delo za orkester 'Don Juan' nemškega skladatelja

Richarda Straussa (1864-1949), uglasbena zgodba o legendarnem španskem lomilcu ženskh src. Simfonični orkester iz Asturije je v dvorani Pavla VI. izvedel še dela španskih skladateljev Isaaca Albineza (1860-1909) in Manuela de Falle (1876-1946) ter 'Capriccio espagnol' ruskega skladatelja Nikolaja Rimskega-Korsakova (1844-1908).

V tej glasbi se zrcalijo veselje do življenja, iskanje trajnega miru in resnične ljubezni, pa tudi globoka vernost, je dejal Benedikt XVI. v kratkem nagovoru. Prav ta čudovita glasbena dela, je nadaljeval, in njihov univerzalni jezik nam dovoljujejo, da presegamo vse meje in da vstopamo v svet nekoga drugega, drugega naroda, druge kulture. Po besedah svetega očeta lahko glasba duha in srce usmeri proti Bogu. Ob koncu se je Benedikt XVI. španski provinci Asturiji iskreno zahvalil za izvedeni koncert.

Večer poprej, torej minuli petek, pa je cerkvena ustanova 'Usmiljeni samaritan' v sodelovanju s Papeškim svetom za kulturo v tej isti dvorani priredila dobrodelni koncert za žrtve aidsa, malarije in tuberkuloze. Rimski filharmonični orkester in simfonični orkester iz ruske Pense sta med drugim izvedla dela Haydna, Mozarta in Beethovna, sodeloval je tudi zbor 'The Karol Singers'.

Dobrodelni koncert je bil prirejen kot zaključek mednarodne konference o pastorali zdravja, ki je minuli teden potekala v Vatikanu, izkupiček koncerta pa je bil namenjen ustanovi 'Usmiljeni samaritan', ki jo je leta 2004 ustanovil tedanji papež Janez Pavel II. in se posveča predvsem skrbi za žrtve aidsa, malarije in tuberkuloze.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh