Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. je sprejel albanskega predsednika

Objava: 07. 05. 2012 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. je sprejel albanskega predsednika

Papež se je z gostom med drugim pogovarjal o pristopu Albanije k Evropski zvezi; sveti oče pa se je sestal tudi z novim irskim veleposlanikom.

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto v avdienco sprejel predsednika Republike Albanije, gospoda Bamirja Topija. Albanski predsednik se je nato srečal tudi z vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisijem Bertonejem ter z nadškofom Dominiqueom Mambertijem, tajnikom za odnose z državami.

Kot so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža, sta Benedikt XVI. in albanski predsednik v prisrčnem pogovoru izpostavila sedanje dobre odnose med Svetim sedežem in Republiko Albanijo, dotaknila pa sta se tudi drugih tem, kot so odnos med cerkvenimi in civilnimi skupnosti v Albaniji, vprašanje medverskega dialoga ter prispevek katoliške Cerkve na prodročju vzgoje in socialnih dejavnosti. Med dvajsetminutnim srečanjem sta se pogovarjala o prizadevanjih Albanije za pristop k Evropski zvezi ter izmenjala poglede na mednarodno in območno stanje s posebnim poudarkom na sedanji ekonomski krizi.

To je bilo drugo srečanje albanskega predsednika s papežem pri Svetem sedežu. Benedikt XVI. je Bamirja Topija prvič sprejel decembra 2007, pet mesecev po nastopu predsedniškega položaja. Albanija je kandidatka za pristop k Evropski zvezi, prošnjo za priključitev je uradno predstavila aprila 2009.

Benedikt XVI. pa je sprejel tudi novega irskega veleposlanika pri Svetem sedežu, oseminpetdesetletnega Davida Cooneya. Kot poročamo tudi na naši spletni strani, je Cooney skupaj s štirimi drugimi veleposlaniki svetemu očetu minuli petek izročil poverilna pisma. Diplomat je obenem tudi glavni tajnik na irskem zunanjem ministrstvu in bo naloge na novem položaju zaenkrat opravljal na svojem sedežu v irski prestolnici.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/C27D3B756659D0A8C12579F4002FD1B5?OpenDocument

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh