Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. je sprejel nemškega predsednika Gaucka

Objava: 07. 12. 2012 / 10:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. je sprejel nemškega predsednika Gaucka

Nekdanji evangeličanski duhovnik je papežu v dar prinesel popotno palico, medenjake in svojo biografijo.

Papež Benedikt XVI. je včeraj v apostolski palači v avdienco sprejel nemškega predsednika Joachima Gaucka. Temi polurnega pogovora sta bili po navedbah nemškega predsednika evropska kriza in vloga Nemčije v Evropi. Teme ekumenizma sogovornika nista neposredno izpostavila, spregovorila pa sta o tem, 'kaj katoličane in protestante med seboj povezuje'.

Nekdanji evangeličanski duhovnik iz vzhodne Nemčije je srečanje s svetim očetom opisal kot 'izredno prisrčno' in 'zelo odprto'. Pred zasebno avdienco si je predsednik Gauck ogledal baziliko sv. Petra in obiskal grob nekdanjega papeža, bl. Janeza Pavla II.

Gauck se je po avdienci pri svetem očetu sestal še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisijem Bertonejem in s podtajnikom za odnose z državami Ettorejem Balestrerom. Sogovorniki so med srečanjem poudarili dobre odnose med Svetim sedežem in Nemčijo. Posebej so se zaustavili ob krščanskem pogledu na osebo in ob izzivih, s katerimi se sooča globalizirana in sekularizirana družba. Kot so sporočili iz Tiskovnega urada Svetega sedeža, so si v nadaljevanju izmenjali mnenja o mednarodnih razmerah in se pogovarjali o trenutni gospodarski krizi ter njenih posledicah za Evropo. Pri tem so omenili tudi prispevek, ki ga lahko ponudi katoliška Cerkev.

Nemški predsednik je papežu Benediktu XVI. v dar prinesel popotno palico, medenjake in svojo biografijo, sveti oče pa se je za darove oddolžil z bakrorezom bazilike sv. Petra in izvodom svoje pravkar izdane tretje knjige o Jezusu.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh