Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Le Božja navzočnost lahko reši svet

Objava: 16. 08. 2012 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Le Božja navzočnost lahko reši svet

Papež je slovesno bogoslužje ob prazniku Marijinega vnebovzetja obhajal v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu.

Papež Benedikt XVI. je ljudi pozval k odprtosti za Boga. “Če se odpremo Bogu, ničesar ne izgubimo. Ravno nasprotno, naše življenje postane bogato in pomembno”, je sveti oče dejal ob včerajšnjem prazniku Marijinega vnebovzetja, ki ga je obhajal v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu. Svet, ki Bogu obrača hrbet, pa se ne izboljšuje, temveč postaja vedno slabši, meni Benedikt XVI.: “Le Božja navzočnost lahko zagotavlja boljši svet.”

Papež je slovesno bogoslužje na veliki šmaren, ki v Italiji velja za enega največjih praznikov v letu, tradicionalno obhajal v župnijski cerkvi sv. Tomaža Vilanovskega v Castel Gandolfu. Sveti oče se je od svoje letne rezidence prek osrednjega trga do krajevnega svetišča kar sprehodil. Med več sto udeleženci slovesne svete maše so bili med drugim tudi vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, tamkajšnji škof Marcello Semeraro, krajevni župnik Pietro Diletti in papežev brat prelat Georg Ratzinger. Župnik Diletti je ob začetku bogoslužja papeža pozdravil in ga seznanil s številnimi pobudami, ki jih njegova župnija pripravlja za novo evangelizacijo.

Benedikt XVI. je v svojem nagovoru poudaril, da Božja navzočnost pri človeku – in s tem navzočnost vere – skrbi za razsvetljenje v svetu, polnem žalosti in težav. Zgled Marije nam tudi kaže, da je pri Bogu prostor tudi za človeka: “Bog je hiša človekova, v Bogu je veliko prostora”. Ko se na praznik Marijinega vnebovzetja spominjamo, da je bila nebeška Mati po smrti s telesom vzeta v nebesa, to ne pomeni, da je Marija odšla v neko oddaljeno galaksijo. Odšla je k Bogu in zdaj biva v Božji navzočnosti, obenem pa je ves čas blizu ljudem, je zaključil papež.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh