Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. naj bi Hrvaški pomagal iz krize

Objava: 04. 05. 2011 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. naj bi Hrvaški pomagal iz krize

Moralni teolog prof. Grbac upa, da bo papežev junijski obisk na Hrvaškem pripomogel k zmagi nad moralno krizo, v deželi namreč ni nikakršnega razumevanja za nedavno razsodbo haškega sodišča glede hrvaških generalov.

Novih etičnih in verskih spodbud za Hrvaško si od bližajočega se papeževega obiska pri naših vzhodnih sosedih obeta hrvaški moralni teolog prof. Josip Grbac. Kot je povedal v pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress, bo Benedikt XVI. v začetku letošnjega junija pripotoval v državo, ki se nahaja v globoki gospodarski in moralni krizi. Prof. Grbac je prepričan, da bo sveti oče med svojim obiskom Hrvatom dal napotke, kako naj poiščejo svojo pot iz krize. Spomnil je tudi na tri obiske Janeza Pavla II. na Hrvaškem (v letih 1994, 1998 in 2003), ki so prav tako izjemno pozitivno vplivali na hrvaški narod.

Papež Benedikt XVI. bo Hrvaško obiskal 4. in 5. junija. Povod za devetnajsto inozemsko potovanje svetega očeta je udeležba na Narodnem dnevu družin hrvaških katoličanov. Ob tej priložnosti bo papež obiskal tudi hrvaškega predsednika in spregovoril tamkajšnjim politikom, gospodarstvenikom, diplomatom in verskim voditeljem ter se srečal s hrvaško mladino.

Naloga Cerkve na Hrvaškem je aktivni boj proti depresivnemu vzdušju v deželi in širjenje optimizma, je poudaril prof. Grbac. Pri družbenopolitičnih vprašanjih ni dovolj zgolj kritika, pač pa mora Cerkev nakazovati tudi konkretne pozitivne rešitve. Tako bo hrvaška Cerkev v letošnji jeseni v okviru Socialnega tedna spregovorila o večplastnih težavah delavskega sveta in iskala rešitve za človeku prijaznejše gospodarstvo, je napovedal hrvaški moralni teolog.

Glede nedavne razsodbe haškega sodišča za hrvaška generala Gotovino in Markača je prof. Grbac potrdil vsesplošno hrvaško stališče, da je razsodba nepravična in tako za hrvaški narod kot tudi za hrvaško Cerkev nesprejemljiva. Hrvati so globoko razočarani in so izgubili zaupanje v haško sodišče.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/970E2E4657C0978CC125787A003D6561?OpenDocument

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh