Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. piše predgovor za knjigo kardinala Bertoneja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 05. 2015 / 07:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. piše predgovor za knjigo kardinala Bertoneja

Odlomek spremne besede objavljen v »Corriere della Sera«: Cerkev se mora obračati tudi na neverujoče.

V italijanskem tisku se je pojavil krajši zapis upokojenega papeža Benedikta XVI. Časnik Corriere della Sera je minulo soboto kot faksimile objavil odlomek pisma Benedikta XVI. kardinalu Tarcisiu Bertoneju. Pismo, datirano 21. aprila 2015, po navedbah časnika vsebuje predgovor za Bertonejevo knjigo.



Cerkev je del sveta in lahko svojo nalogo ustrezno izpolnjuje le v primeru, če ta svet v polnosti sprejme, omenjeni časnik navaja besede upokojenega papeža. Po Benediktovih besedah se Cerkev ne bi smela obračati le k vernikom in iskalcem, ampak tudi k neverujočim.

Kot še pojasnjujejo v prispevku italijanskega časnika, Bertonejeva knjiga vsebuje zbirko njegovih nagovorov in pridig o katoliškem družbenem nauku, pa tudi pregled pontifikata Benedikta XVI. Naslov dela je »Vera in splošna blaginja«.

Benedikt XVI. je italijanskega patra salezijanca, ki je prej deloval v vatikanski Kongregaciji za nauk vere, leta 2006 imenoval za državnega tajnika in s tem drugega moža vatikanske hierarhije. Kritiki v kardinalskem zboru so Bertoneju, ki je to službo opravljal do oktobra 2013, očitali številne nepravilnosti v rimski kuriji. Zaman pa so poskušali prepričati Benedikta XVI., da bi italijanskega kardinala razrešil dolžnosti.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh