Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. praznuje 89. rojstni dan

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 04. 2016 / 06:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. praznuje 89. rojstni dan

Papež Frančišek je svojemu predhodniku voščil med letom proti Lezbosu.

Upokojeni papež Benedikt XVI. (2005-2013) danes obhaja 89. rojstni dan. Njegov naslednik papež Frančišek je med letom iz Rima proti grškemu otoku Lezbos spomnil na osebni praznik svojega predhodnika in vse prisotne časnikarje prosil, naj zanj molijo.



Joseph Ratzinger je bil po okoli 500 letih prvi nemški papež v katoliški Cerkvi, na Petrovem sedežu pa je ostal sedem let in deset mesecev. Februarja 2013 je presenetljivo napovedal svoj odstop, kot razlog pa je navedel starostno pešanje, kar v novejši cerkveni zgodovini pomeni precejšnjo novost. Odtlej Benedikt XVI. umaknjenon živi v nekdanjem samostanu v Vatikanskih vrtovih.


Papež Frančišek je v voščilu svojemu predhodniku prosil Gospoda, naj še naprej blagoslavlja njegovo dragoceno službo bližine in molitve za vso Cerkev.

Upokojeni papež je osebni praznik obhajal s koncertom: filharmonični orkester Franciacorta iz Brescie je Benedikta, ki slovi kot ljubitelj klasične glasbe, v palačo Leona XIII. v Vatikanskeih vrtovih povabilo na izvedbo del Mozarta in Haydna, pri tem pa se mu je pridružil tudi brat Georg, ki je v ta namen pripotoval iz Regensburga. Slavljenec je v dar prejel še košaro dobrot iz italijanske pokrajine Brescia.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh