Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se je srečal z astronavti mednarodne vesoljske postaje

Objava: 20. 09. 2011 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se je srečal z astronavti mednarodne vesoljske postaje

Sveti oče se je z astronavti 21. maja letos, ko so se med svojim vesoljskim poletom nahajali približno štiristo kilometrov nad Zemljo, pogovarjal preko satelitske povezave.

Papež Benedikt XVI. je včeraj v svoji letni rezidenci v Castelgandolfu sprejel astronavte mednarodne vesoljske postaje (ISS), s katerimi se je 21. maja letos, ko so se med svojim vesoljskim poletom nahajali približno štiristo kilometrov nad Zemljo, pogovarjal preko satelitske povezave. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, sta astronavte spremljala predsednik Italijanske vesoljske agencije Enrico Saggese in direktor Evropske vesoljske agencije Jean-Jacques Dordain.

Saggese in Dordain sta med drugim izpostavila, da so človeški poleti v vesolje simbol miru in mednarodnega sodelovanja, ki usmerjajo prihodnost človeštva. Italijanska astronavta Roberto Vittori in Paolo Nespoli sta papežu izročila medaljon, na katerem je upodobljeno Michelangelovo stvarjenje človeka iz Sikstinske kapele.

Benedikt XVI. je medaljon pred poletom izročil enemu od astronavtov, ki ga je potem ponesel s seboj na mednarodno vesoljsko postajo. V spomin na pomemben pogovor med vodjem katoliške Cerkve in člani vesoljske posadke so astronavti medaljon sedaj vrnili Benediktu XVI.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/C8781A61E143AE65C12578990035B09D?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh