Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se je voditelju duhovnih vaj zahvalil za miselne spodbude iz Afrike

Objava: 04. 03. 2012 / 16:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se je voditelju duhovnih vaj zahvalil za miselne spodbude iz Afrike

Sveti oče je zaključil postne duhovne vaje in z včerajšnjim obiskom rimske župnije ponovno prevzel svoje delovne obveznosti.

Papež Benedikt XVI. je zaključil postne duhovne vaje, med katerimi je razmišljal tudi o duhovni dediščini Afrike. Z včerajšnjim obiskom rimske župnije sv. Janeza Krstnika de la Salle je sveti oče ponovno prevzel svoje delovne obveznosti.

Skoraj teden dni trajajoči duhovni oddih pod vodstvom kardinala iz Konga, Laurenta Monsengwe Pasinye, se je zaključil minulo soboto dopoldan z razmišljanjem na temo ‘Ljubezen in vera’. Papež se je kardinalu Monsengwi posebej zahvalil za obsežne pripovedi iz njegove afriške domovine. Te so poskrbele za pravo veselje, pa tudi pomoč, je Benedikt XVI. zapisal v zahvalnem pismu, ki so ga v soboto objavili v Vatikanu. Kardinal je pokazal, da duhovna dediščina Afrike pomeni obogatitev za celotno Cerkev.

Tradicionalne postne duhovne vaje za papeža in člane rimske kurije so se pričele na prvo postno nedeljo zvečer, v minulem tednu pa so bili odpovedani vsi javni termini svetega očeta, vključno s sredino splošno avdienco.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh