Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. si je ogledal razstavo o Janezu Pavlu II.

Objava: 07. 07. 2011 / 16:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. si je ogledal razstavo o Janezu Pavlu II.

Na razstavi si je moč ogledati tudi osebne predmete Karla Wojtyle, med drugim njegove smuči, planinske čevlje, rudarsko delovno obleko ter oblačila, ki jih je nosil kot duhovnik, škof in kardinal.

Tik pred odhodom na zasluženi letni oddih si je papež Benedikt XVI. v Vatikanu ogledal razstavo o svojem predhodniku, blaženem Janezu Pavlu II. (1978-2005), ki je od 29. aprila na ogled v desnem krilu kolonade Karla Velikega na Trgu sv. Petra. Papeža je na zasebnem ogledu sprejel predsednik governatorata kardinal Giovanni Lajolo, pri ogledu pa sta ga spremljala Barbara Iatta in Roberto Pulitani, ki sta razstavo tudi uredila.

Sveti oče si je med drugim ogledal različne predmete, ki so pripadali bl. Janezu Pavlu II., med drugim njegove smuči, planinske čevlje, rudarsko delovno obleko ter oblačila, ki jih je nosil kot duhovnik, škof in kardinal. Na ogled so tudi nekateri avtobiografski spisi bl. Janeza Pavla II. ter predmeti iz njegovega otroštva in mladosti, ki so jih prinesli iz rojstnih Wadowic. Razstavo so odprli pod okriljem governatorata in poljskega veleposlaništva pri Svetem sedežu, odprta pa bo do 24. julija.

Na življenje in delo bl. Janeza Pavla II. spominjajo tudi video posnetki in fotografije, ki med drugim prikazujejo atentat na svetega očeta leta 1981, srečanja na svetovnih dnevih mladih, pa tudi zadnji nemi pozdrav Janeza Pavla II. ob veliki noči 2005. Vatikanski governatorat razstavo prireja v sodelovanju s poljskim ministrstvom za kulturo in z veleposlaništvom Poljske pri Svetem sedežu.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh