Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. sprejel italijanskega premierja Maria Montija

Objava: 16. 01. 2012 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. sprejel italijanskega premierja Maria Montija

Sogovornika sta poudarila potrebo po zaščiti verskih manjšin, posebej kristjanov, v različnih delih sveta.

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto v avdienco sprejel italijanskega premierja Maria Montija. To je bilo prvo uradno srečanje svetega očeta in premierja, čeprav sta se sicer že srečala preteklega 18. novembra na rimskem letališču Fiumicino, ko je Monti pozdravil papeža pred njegovim odhodom v Benin. Po navedbah Radia Vatikan pa to ni bil prvi premierjev obisk v Vatikanu, odkar je prevzel novo funkcijo. 1. januarja je namreč skupaj s svojo družino obiskal grob Janeza Pavla II. v baziliki sv. Petra.

»Hvala za ta privilegij in čast,« so bile prve besede Maria Montija na sobotnem srečanju, v nadaljevanju pa je pogovor tekel o trenutni gospodarski krizi. Premier je poudaril, da je potrebno pokazati »znamenja odločnosti«, s čimer se je sveti oče strinjal in obenem italijanskem premierju zaželel poguma.

Sogovornika sta spregovorila še o socialnih razmerah v Italiji, prizadevanjih vlade in prispevku katoliške Cerkve glede le-teh, o mednarodnih razmerah in o zaščiti verskih manjšin. Njun pogovor je trajal približno petindvajset minut, sledila pa mu je tradicionalna izmenjava daril. Kasneje se je Mario Monti sestal še z vatikanskim državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh